-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Neznosen smrad, prah in ‘svinjarija’, ki jo dovažajo tovornjaki

-- OGLAŠEVANJE --

“Vsak dan se s psom sprehajam v okolici deponije Lakonca in se sprašujem, kaj se tu dogaja. Kdo tu onesnažuje in s čigavim dovoljenjem,” skrbi Trboveljčanko, ki je priča neznosnemu smradu, sivemu prahu in tovornjakom, ki na Lakonco, kot pravi, dovažajo ‘svinjarijo’.

Odlagajo digestat, komposta ne vozijo več

Po besedah direktorja RTH Janeza Žlaka so lani vsebino odloženega materiala preverjali na petih lokacijah, tudi na Lakonci: “Na Lakonci se odlaga digestat, rezultati analize so bili b. p.. Zakonodaje, ki bi v Sloveniji urejala problematiko smradu, ni. Edino, kar lahko naredimo v tem primeru je, da digestat delno mešamo z zemljo. Komposta pa na lokacijo ne vozimo več.”

“Kadarkoli se lahko vzamejo vzorci”

Za prostor, ki ga ima na tem območju v najemu hčerinsko podjetje RTH, to je GRO-Inženiring za predelavo nenevarnih gradbenih odpadkov tečejo postopki za pridobitev okoljevarstvenih dovoljenj v sodelovanju z ljubljansko inštitucijo. Material, pravi Žlak, bodo predelali in kot gradbeni produkt tudi vgradili. Prašenje prihaja iz Bukove gore, kar bodo s postavitvijo pršilnikov rešili v roku enega meseca.

“Upam si trditi, da se na Lakonco ni vozilo ali odlagalo karkoli drugega od navedenega. Kadarkoli pa se lahko vzamejo vzorci in se to tudi preveri,” zagotavlja Žlak.

Fotogalerija:

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --