13.9 C
Trbovlje
nedelja, 1. oktobra 2023
ZON.siAktualnoFOTO: Na vajah je prostor za napake, da jih v resničnem dogodku...

FOTO: Na vajah je prostor za napake, da jih v resničnem dogodku ja ne bi bilo

Prejšnji teden je v organizaciji OZRK Hrastnik na lokaciji Športni park na Logu potekala uspešna reševalna vaja.

Uprizorili so prometno nesrečo v urbanem okolju, v kateri sta sodelovala dva osebna avtomobila in kolesar. Ponesrečencev je bilo devet, nekateri tudi s težjimi poškodbami in ena smrtna žrtev. V času reševanja so uporabili defibrilator. Ideja za tako realistično vajo je prišla od sekretarke OZRK Hrastnik Jasmine Krstič.

»To je bila interna vaja, lahko rečem, na visokem nivoju. Sodelovala je Ekipi prve pomoči našega Območnega združenja, dve reševalni ekipi z zdravnikoma ZD Hrastnik, gasilci GD Hrastnik mesto, posebna ekipa gasilcev iz Trbovelj, ki je specializirana za reševanje iz vozil, PP Hrastnik in seveda statisti.,« je povedala Belinda Ladiha, predsednica RKS-OZ Hrastnik.

Jernej Repovž in Belinda Ladiha

»Tako realistične vaje ni enostavno pripraviti. Povabiti in uskladiti je treba vse sodelujoče, statiste (mimogrede bili so odlični), najti ustrezne avtomobile, lokacijo. Bilo je okrog petdeset sodelujočih. Seveda je na vajah tudi prostor za napake, da jih v resničnem dogodku tega ne bi bilo,« je povzel Jernej Repovž, ki je zelo zadovoljen s sodelovanjem z ekipo OZRK Hrastnik in meni, da je odlična.

Prisotni so bili tudi predstavniki Zveze slovenskih častnikov, ki so bili z vajo izredno zadovoljni. Naključni opazovalci, pa so se iz videnega lahko marsikaj naučili.

FOTOGALERIJA (Avtor: Ečo Marin)

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POPOLNA zapora enosmerne v Trbovljah

Zaradi izvedbe talnih označb bo v nedeljo, 1. oktobra 2023, od 8. do 12. ure veljala popolna zapora Ulice 1. junija na odseku od Dežmana...