-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: “Če bi bila vojna, ne bi moglo biti tako”

-- OGLAŠEVANJE --

“Kaj takšnega še nisem videl v vsej svoji karieri! Stanje je katastrofalno! Če bi bila vojna, ne bi moglo biti tako; to je Čečenija,” je bil ob ogledu notranjosti Medijskih toplic zgrožen stečajni upravitelj Igor Bončina. “Dve leti prodajam hotel v Kamniku, postelje v njem so postlane, perilo zloženo, kupec ga lahko usposobi v štirih dneh, saj ga ogrevamo,” je primer, povsem drugačen od Medijskih toplic, navedel Bončina.

Izropano, razbito, uničeno …

Stečajni upravitelj Igor Bončina.

Od nekdaj lepega in dobro obiskanega zasavskega hotela, ki so ga zaprli leta 2009, namreč ni ostalo praktično nič, le gole stene in poškodovana streha.

Objekt je izropan, razbit in uničen. V njem ni pohištva, opreme, odmontirane so pipe, cevi. Toplotne postaje ni več, v strojnici ni nič. Ostalo ni niti eno stikalo! Tisti, ki so to počeli, so potrebovali agregat, varilni stroj, vrtalne in rezalne stroje, prevoz. Nemogoče je, da tega nihče ni opazil,” je prepričan Bončina.

Objekt bo po besedah Bončine po vsej verjetnosti potrebno porušiti. “Vsekakor je treba razmišljati tudi o odgovornosti takratnih ekonomskih lastnikov, to je bank, ki niso zavarovale svojega premoženja. Upniki iz tega postopka ne bodo poplačani, razen hipotek druge stečajne mase ni bilo. Razmišljam o kazenski ovadbi proti neznanemu storilcu zaradi poškodovanja in odtujitve tujih stvari,” pravi Bončina, ki bo občini ponudil tudi odkup bazenskega kompleksa. “To je v interesu lokalne skupnosti, vendar bi bila potrebna zelo velika vlaganja,” dodaja.

Občina nima denarja za odkup bazenskega kompleksa

A zagorski župan Matjaž Švagan, prav tako šokiran nad stanjem hotela, notranjost je videl prvič po šestih letih, takoj pove, da občina denarja za obnovo bazenskega kompleksa v Medijskih toplicah nima. “To bi bila ena od kratkoročnih potez, za slavo in v veselje občanov, ki so ga gradili s samoprispevkom, a žal katastrofa za občinski proračun.” 

Občina Zagorje je po zaprtju bazenski kompleks želela vzeti v najem, takrat bi morali vložiti 150.000 evrov, da bi bil objekt danes v funkciji, a zaradi arogantnega odnosa lastnikov, projekta ni bilo mogoče speljati, pravi Švagan.

V lokaciji je potencial

Vrednost kompleksa z zemljiščem bo čez slab mesec podal sodni cenilec Boštjan Boh.

Sodni cenilec Boštjan Boh predvideva, da bi se v tem trenutku stavbo morda še lahko rešilo: “a preden se bo zgodba odvila, bo v še bistveno slabšem stanju kot je. V zadnjih dveh letih je objekt zelo hitro propadal, zdaj bo še hitreje. Kakor hitro pride v objekt vlaga, se razkroj pospeši.”

Kljub temu Boh vidi potencial v sami lokaciji: “po hitri oceni je potencial vrtina s toplo termalno vodo ter Valvazorjev rov, ki ima zgodovinski pridih, to se danes v svetu najbolj trži. Zunanji bazenski kompleks je arhitekturno relativno zastarel, morda se še da rešiti in obnoviti bazen in razmišljati o širitvi zabavnega programa, ki pritegne mlade. Zadaj je še zemljišče, mogoče bi se kompleks dalo razširiti za športno rekreacijo, vendar je prej potrebno preveriti, ali je na tem zemljišču to možno.”

 

FOTOGALERIJA:

SORODNI ČLANKI:

Resnica o nakupu Medijskih toplic

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --