29.4 C
Trbovlje
torek, 22. junija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Dobrodošli v čisto novem Medgeneracijskem centru

FOTO: Dobrodošli v čisto novem Medgeneracijskem centru

Dolani imajo “nov” prostor za druženje, delavnice, sestanke, dogodke …V prostorih tik ob Kulturnem domu so postavili temelje za Medgeneracijski center Dol pri Hrastniku, s katerim želijo dvigniti kvaliteto preživljanja prostega časa vseh generacij.

Vojka Šergan

Projekt prijavljen na LAS Zasavje je v zaključni fazi, navdušeno poroča podžupanja Hrastnika Vojka Šergan, ki se je angažirala in zbrala društva ter vse zainteresirane akterje za uresničitev zastavljenih ciljev. Občina je iz svojih sredstev, teh je bilo okoli 14 tisoč evrov, uredila gradbeni del, iz naslova projekta (33.000 evrov iz ESRR sklada) pa so kupili pohištvo in prostoru vdahnili vsebino. Del sredstev bodo zagotovili tudi partnerji v projektu.

Medgeneracijski center Dol pri Hrastniku bo namenjen vsem občanom, ki si želijo druženja, pridobivanja novega znanja ali izmenjave mnenj.

Preurejeni prostori so sestavljeni iz sobe za krajevno skupnost, pisarne Društva upokojencev, prostora KUD Svoboda, večnamenskega prostora, kuhinje in jedilnice ter sanitarijev. Zgolj korak stran pa je dostopna dolska kinodvorana.

Projekt medgeneracijskega središča na Dolu pri Hrastniku bo, kot pravi direktor KRC-a Miha Mirt, omogočil prostore, ki jih bodo v prvi vrsti uporabljali Krajevna skupnost in lokalna društva (Društvo kmečkih žena in deklet Hrastnik, Društvo upokojencev Dol pri Hrastniku, Kulturno društvo Svoboda Dol pri Hrastniku, Sadjarsko društvo Hrastnik).

Medgeneracijsko središče bo postala pomembna dodana vrednost v lokalnem okolju na Dolu pri Hrastniku, saj bo le-to omogočilo druženje in povezovanje različnih lokalnih deležnikov kot tudi snovanje lokalno pomembnih vsebin, ki bodo samo še dopolnjevale »kulturne temelje« na Dolu pri Hrastniku.

Medsebojno sodelovanje daje rezultate

“S tem projektom smo dokazali, da skupaj zmoremo več. To je dokaz, da medsebojno sodelovanje daje rezultate” je za naš portal dejala Šerganova tik pred otvoritvijo, ki pa zaradi epidemiološke situacije ne bo odprta za širšo javnost. K sodelovanju so bili povabljeni vsi, ki imajo interes, da bi v majhnem kraju naredili nekaj dobrega. In vrata so še vedno na široko odprta. Ne le društva in zavodi, tudi posamezniki z dobrimi idejami in voljo bodo v Medgeneracijskem centru vedno dobrodošli.

Upravljanje objekta bo v domeni Kulturno rekreacijskega centra Hrastnik, kjer bodo poskusili upoštevati želje čim več akterjev.

FOTO: Ekskluziven vpogled v nove prostore

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do novega patronažnega vozila z dražbo dresov zasavskih športnikov

Pri nakupu patronažnega vozila, ki ga Zdravstveni dom Zagorje nujno potrebuje, so se odločili za pomoč preko zbiranja denarja z licitacijo dresov vrhunskih zasavskih...