5.4 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualnoDobitni loterijski listek JE vplačal Radečan

Dobitni loterijski listek JE vplačal Radečan

Ugibanj, ali je dobitnik sedmice prvega kola letošnjega žrebanja, prebivalec Občine Radeče ali pa je morda zmagovalni listek vplačal kdo iz kje drugje, v domačem kraju srečneža več ni. Se pa, razumljivo, dobitnik, ne želi javno izpostavljati.

Glavna tema prvih januarskih dni se je sicer v vsem navdušenju, ki ga je prinesla novica o lepem novoletnem darilu za vplačnika listka s kombinacijo 10, 13, 17, 22, 28, 29 in 30, že nekoliko polegla, niso pa se še umirile ideje, za kaj vse bi lahko Občina Radeče namenila denar – 15 odstotkov od dobitka namreč dobi tista občina, v kateri ima dobitnik stalno prebivališče in to znaša v konkretnem primeru 257 tisočakov.

Več bo znano, ko bo dobitnik prevzel 1,5 milijona

Župan Občine Radeče, Tomaž Režun, je potrdil, da ni nobena skrivnost več, da dobitnik JE občan radeške občine. “A ne prehitevajmo: najprej mora dobitnik prevzeti dobitek in šele, ko bo na bančnem računu Občine znesek, ki pripada po zakonodajnih določilih, se lahko resno pogovarjamo, za katere namene to nepredvideno vsoto razdeliti.”

Prvi mož radeške občine obenem pove, da je zamisli, kam vložiti denar, za katerega marsikdo komentira, da je “Občini padel z neba”, zares veliko, a ko bodo urejeni vsi administrativni postopki in skoraj četrt milijona njihovih ne le teoretično, bodo sklicana srečanja in stekli bodo pogovori v to smer.

V slovenskih občinah, kjer so se nepričakovanega, a seveda dobrodošlega zneska že razveselili v preteklosti, so denar porabili: v Grosupljem za izgradnjo prizidka k tamkajšnjem zdravstvenem domu, v Žalcu so poskrbeli za turistično atrakcijo – fontano piva in v Ravnah na Koroškem za izgradnjo neprofitnih stanovanj.

In četudi morda na radeški občini potihem že kujejo načrte, bo na vsebinsko porabo davka od dobitka potrebno počakati do ene od prvih letošnjih sej Občinskega sveta Občine Radeče, saj to odločitev skozi glasovanje in podane predloge sprejme občinski svet.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...