2.7 C
Trbovlje
petek, 9. decembra 2022
ZON.si1+1=2Dobili bodo prireditveni prostor, časopisno in študijsko čitalnico ...

Dobili bodo prireditveni prostor, časopisno in študijsko čitalnico …

Po uvedbi v delo se začenjajo dela v sklopu širitve Knjižnice Mileta Klopčiča v Zagorju. Ustanoviteljica zagorske knjižnice Občina Zagorje ob Savi bo namreč zaradi prostorske stiske Knjižnici Mileta Klopčiča omogočila širitev v nekdanje prostore pošte in zdravstvene zavarovalnice, torej v neposredni bližini knjižnice, kjer bo uredila mladinski oddelek knjižnice.

Vzpostavljena bo tudi klančina za lažji dostop oseb z otroškimi vozički in gibalno oviranih oseb do mladinskega oddelka. V sklopu naložbe bo saniran tudi raven del strehe nad objektom, urejen zunanji del in sanirane bodo stopnice od KC Delavski dom Zagorje proti knjižnici.

V prvem nadstropju bodo uredili časopisno in študijsko čitalnico, v knjižnici pa bo svoj prostor našla še domoznanska zbirka.

Direktor Knjižnice Mileta Klopčiča Matej Strgaršek je zadovoljen, da bo ustanova pridobila dodatne prostore v izmeri 290 m², od tega glavnino – 200 m² za namen ureditve mladinskega oddelka knjižnice v nekdanjih prostorih Pošte Slovenije. “Prireditveni prostor bomo na novem mladinskem oddelku zagotovili s premikanjem polic. Z ureditvijo novih prostorov se bo sprostil prostor na oddelku za odrasle, poleg tega pa bo knjižnica dobila še dodatne prostore v KC delavski dom Zagorje, kjer je bil nekoč Studio Moderna. Te prostore bomo uporabili za arhiv in pisarne za zaposlene, njihova površina znaša 90 m² ,” opisuje dolgoletni uslužbenec in prvi mož zagorske knjižnice.

Površina obstoječe knjižnice znaša 336 kvadratnih metrov.

Zaradi selitve gradiva kratek čas zaprtje

Knjižnica bo po končanih delih morala zapreti svoja vrata, “da preselimo gradivo na novo lokacijo. Vse člane knjižnice bomo povabili, da pridejo po čim več knjig in si jih izposodijo za daljši čas. Z vsakim izposojenim gradivom, ki ga bodo vrnili v novi knjižnici, nam bodo pomagali pri selitvi,” je združitev praktičnega s koristnim za knjižnico in za njihove uporabnike opisal Strgaršek.

“Za naložbo smo si prizadevali vsi zaposleni dolga leta. Največja pridobitev je nujno potrebni prostor, ki bo postal prostor učenja, navdiha, srečevanja in ustvarjalnosti,” se veseli sogovornik, skupaj z vsemi njegovimi sodelavci.

Naložba bo zaključena do poletja, v občinskem proračunu je zanjo zagotovljenih slabih 390 tisoč evrov.

 

Na razpisu Občine Zagorje ob Savi je bilo za gradbena dela izbrano podjetje Gradnik d. o. o. iz Trzina, notranjo opremo pa bo dobavilo podjetje Atlas oprema d. o. o. iz Ljubljane.

SORODNI ČLANKI:

Novih 200 kvadratov za zagorsko knjižnico

Znano ime novega direktorja

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Če bo obveljalo, bodo Zagorjani in Hrastničani ponoči in med vikendi brez nujne medicinske pomoči

V javnosti je bil predstavljen dokument Ministrstva za zdravje, s katerim naj bi - ponovno - prerazporedili nočno službo nujne medicinske pomoči. Če bi...
X