28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoDo konca mandata DS bo podpredsednik Švagan

Do konca mandata DS bo podpredsednik Švagan

Državni svet je včeraj izglasoval edinega kandidata za predsednika Alojza Kovšco, delo kot podpredsednik pa bo nadaljeval tudi zagorski župan.

Matjaža Švagana je 33 od 36 prisotnih svetnikov izglasovalo na mesto podpredsednika državnega sveta.

Na dnevnem redu tokratne seje je bilo sicer kar devet točk, med njimi so svetniki potrdili tri pobude za vložitev zakonskih sprememb. Z 29 glasovi za in nobenim proti so potrdili zakonodajno pobudo za dopolnitev zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju. Z njo želijo na zakonski ravni urediti skupinsko obnovitveno rehabilitacijo in zdravstveno letovanje otrok.

Potrdili so tudi zakonodajno pobudo za spremembo zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih bi staršem, ki delajo krajši delovni čas zaradi varstva otroka, zagotovili, da zaradi koriščenja pravice do krajšega delovnega časa zaradi varstva otrok glede vplačanih prispevkov za socialno varnost niso na slabšem v primerjavi z zaposlenimi, ki te pravice ne koristijo.

Prvi državni svetniki izvoljeni, tudi zasavski

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...