0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.si1+1=2Dijaki na naravoslovnem vikendu

Dijaki na naravoslovnem vikendu

Šolsko leto 2016/ 2017 se je komaj začelo, a smo dijaki 3. in 4. letnikov Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje 9. septembra že opravili naravoslovni vikend, ki je v naši šoli že drugi po vrsti.

Odpravili smo se na pot proti Primorski. Pot nas je najprej vodila proti Kopru, kjer smo si ogledali naravni rezervat, imenovan Škocjanski zatok. Ta predstavlja preostanek morja, ki je nekoč obdajalo mesto. Spoznali in opazovali smo različne halofilne rastline, mnogo vrst ptic in drugih predstavnikov živali. V večernih urah prvega dne smo se sprehodili še do Portoroža.

Preizkusili so se v 4 predmetih

Naslednji dan smo se dijaki preizkusili v poskusih v štirih predmetih – geografiji, biologiji, fiziki in kemiji. Na ta način smo spoznali značilnosti pokrajine, lastnosti morske vode in živih bitij v ekosistemu morja. Naš drugi večer vikenda smo izkoristili za sprehod po Piranu.

Na naravoslovnem vikendu smo se naučili marsikaj novega in doživeli veliko prijetnih trenutkov. Spoznali smo nove tehnike poskusov, nove rastline in živali. Zaradi dela v skupinah smo se dijaki med seboj povezali – tudi tretji in četrti letniki – med seboj. Delo zunaj učilnice je bilo kljub natrpanemu urniku zelo zabavno. Mislim, da smo v nedeljo, v času odhoda, bili kar malo razočarani, ker smo morali tako hitro oditi. Naravoslovni vikend je vsekakor uspel, dijakom, ki jih to čaka čez dve leti, pa bi priporočala udeležitev, saj je vikend popolna mešanica morja, druženja, učenja in zabave.

Ema Kurent, 3. c

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Na Mareli in v Rajski dolini smučarji že ta vikend

Višje vrhove je v Zasavju že dodobra pobelil sneg in kar samo od sebe se ponuja vprašanje, kam jo lahko človek mahne v domačih...
X