-- OGLAŠEVANJE --

Dijaki na naravoslovnem vikendu

-- OGLAŠEVANJE --

Šolsko leto 2016/ 2017 se je komaj začelo, a smo dijaki 3. in 4. letnikov Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje 9. septembra že opravili naravoslovni vikend, ki je v naši šoli že drugi po vrsti.

Odpravili smo se na pot proti Primorski. Pot nas je najprej vodila proti Kopru, kjer smo si ogledali naravni rezervat, imenovan Škocjanski zatok. Ta predstavlja preostanek morja, ki je nekoč obdajalo mesto. Spoznali in opazovali smo različne halofilne rastline, mnogo vrst ptic in drugih predstavnikov živali. V večernih urah prvega dne smo se sprehodili še do Portoroža.

Preizkusili so se v 4 predmetih

Naslednji dan smo se dijaki preizkusili v poskusih v štirih predmetih – geografiji, biologiji, fiziki in kemiji. Na ta način smo spoznali značilnosti pokrajine, lastnosti morske vode in živih bitij v ekosistemu morja. Naš drugi večer vikenda smo izkoristili za sprehod po Piranu.

Na naravoslovnem vikendu smo se naučili marsikaj novega in doživeli veliko prijetnih trenutkov. Spoznali smo nove tehnike poskusov, nove rastline in živali. Zaradi dela v skupinah smo se dijaki med seboj povezali – tudi tretji in četrti letniki – med seboj. Delo zunaj učilnice je bilo kljub natrpanemu urniku zelo zabavno. Mislim, da smo v nedeljo, v času odhoda, bili kar malo razočarani, ker smo morali tako hitro oditi. Naravoslovni vikend je vsekakor uspel, dijakom, ki jih to čaka čez dve leti, pa bi priporočala udeležitev, saj je vikend popolna mešanica morja, druženja, učenja in zabave.

Ema Kurent, 3. c

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --