today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoDelavski dom čaka sanacija

Delavski dom čaka sanacija

Stavbo Delavskega doma Trbovlje, zgrajeno pred 61 leti, čaka energetska sanacija.

Energetski pregled v zimskih mesecih

Pred tem pa je potrebno izvesti razširjeni energetski pregled, ki bo potekal v zimskih mesecih in se bo zaključil v začetku prihodnjega leta, so povedali na občini Trbovlje: “Na podlagi podrobnih izračunov, narejenih v okviru energetskega pregleda, bomo pridobili informacije o možnih ukrepih in njihovih prihrankih.” Za naročilo razširjenega energetskega pregleda objekta DDT, ki bo podal smernice za energetsko sanacijo, bo občina namenila 2.500 evrov.

Foto: Matjaž Kirn

Zoran Poznič

“Trenutno se zbira in pripravlja dokumentacija. Študij in podatkov se je v teh letih kar nabralo. Stavba DDT je bila sicer v zadnjih dveh desetletjih večkrat energetsko sanirana (nova izolacija strehe, nova zasteklitev, delni prehod na daljinsko ogrevanje z radiatorji, zamenjava in nadgradnja tehnične opreme v toplotni postaji DDT ter notranji nadzor nad različnimi energetskimi sistemi),” razloži direktor Delavskega doma Trbovlje Zoran Poznič.

Stavba še vedno energijsko požrešna

Še pa vedno se, pravi Poznič, pojavljajo problemi predvsem na stroškovni plati: “zavedati se je potrebno, da je večina napeljave za ogrevanje stara 60 let in je energijsko požrešna”. Je pa zaenkrat še preuranjeno govoriti o najbolj kritičnih točkah oziroma o tem, kaj konkretno bo pokazal energetski pregled. Potrebno je izbrati optimalno varianto energetske sanacije in jo po možnosti vključiti v prijavo na javni razpis za pridobitev nepovratnih sredstev, še pravijo na občini Trbovlje.

SORODNI ČLANKI:

Zgradili v 1050 dneh, opravili 75.000 delovnih in 38.000 prostovoljnih ur

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...