22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoDa si boste upali pomagati!

Da si boste upali pomagati!

Alenka Forte

“Teorija ni dovolj, nekomu zgolj pokazati, kako se uporablja avtomatski defibrilator, je premalo. Ljudje so prestrašeni in malo nerodni, zato si ne upajo pomagati, čeprav je prvih 5 minut ključnih za preživetje pri zastoju srca,” pravi dr. med. spec. Alenka Forte, predsednica KS Center.

V ta namen junija za vse občane Trbovelj pripravljajo več brezplačnih tečajev uporabe avtomatskega defibrilatorja (AED) in temeljnih postopkov oživljanja. Tečaji potekajo v predavalnici Medicinskega centra Heliks, na Opekarni 1, v Trbovljah v sodelovanju z dijaki Srednje zdravstvene šole.

Prvi tečaj že jutri, še nekaj prostih mest

Prvi tečaj se začne že jutri, 7. junija, med 19. uro in 20.30. Prijave še sprejemajo, saj je nekaj mest še na voljo, pravi Fortejeva. Je pa potrebna predhodna prijava na telefonsko število 03 56 14 770, med 13. in 14. uro, ob ponedeljkih, torkih in sredah. Sicer bodo tečaji potekali še 14., 21. in 28. junija ob istih urah.

“Pridobljene veščine in znanje bodo mogoče že jutri rešile življenje vašim najbližjim,” pravi Fortejeva in dodaja, da bodo, če bo interes, delavnice ponudili tudi na terenu po krajevnih skupnostih. Mreža AED aparatov se širi tako v Sloveniji, kot tudi v Trbovljah, zaenkrat pa podatkih Fortejeve v Trbovljah avtomatski defibrilatorji, dostopni na javnih mestih, še niso bil uporabljeni.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...