25 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoČetrtek je v Trbovljah rezerviran za cepljenje

Četrtek je v Trbovljah rezerviran za cepljenje

Ta četrtek (30. 3. 2023) so v trboveljskem zdravstvenem domu pripravili cepilni dan. Cepili bodo proti pnevmokoknim okužbam (vnetje srednjega ušesa in obnosnih votlin ter pljučnica) in proti klopnemu meningoencefalitisu. 

Cepljenje proti pnevmokoknim okužbam se posebej priporoča osebam s kroničnimi boleznimi, pravijo v ZD Trbovlje, kjer bodo osebe nad 65 let cepili brezplačno. Sicer je cena odmerka 18 evrov.

Cepljenje ni priporočljivo za osebe z akutno vročinsko boleznijo in za tiste, ki so alergični na jajčne beljakovine ali druge sestavine cepiva.

Tudi cepljenje proti klopnem meningoencefalitisu je brezplačno za odrasle rojene med letom 1970 in 1973 in za vse tiste, ki so v letošnjem letu že dopolnili 49 let. Samoplačniško cepljenje stane 33 evrov.

Cepljenje bo v ambulanti za funkcionalno diagnostiko in terapijo v 2. nadstropju Zdravstvenega doma Trbovlje med 14. in 16. uro. Predhodno naročilo ni potrebno!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X