5.4 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualnoČeprav le 100 metrov, gre za veliko pridobitev

Čeprav le 100 metrov, gre za veliko pridobitev

Je odločen radeški župan, saj so krajani KS Svibno so od včeraj bogatejši za odsek težko pričakovane asfaltne ceste in 17 led svetil.

Makadamsko cesto, ki je Zagradčanom dolga leta zlasti pozimi povzročala sive lase, bo nadomestila 3 metre široka, z bankinami in odvodnjavanjem urejena asfaltna cesta. »Mogoče je to malenkost za nekoga, teh 100 metrov asfalta, a za prebivalce, ki živijo tu je to velika pridobitev,« je dejal župan Radeč Tomaž Režun.

V Zagradu nova cesta, v Svibnem luči

V Svibnem so pridobili varčnejše in okolju prijaznejše luči, hkrati pa bo močnejša razsvetljava pripomogla k večji varnosti v naselju. »Brez razumevanja sovaščanov, ki so odstopili svoja zemljišča za te luči, vse skupaj ne bi moglo tako dobro izpasti,« pravi Primož Knez, predsednik KS Svibno.

Slavnostna trakova ob predaji obeh novitet je ob pomoči domačinov prerezal Režun in ob tem vzkliknil: »Naj gre v uporabo!«

Omenjeni investiciji sta del načrta občine, da finančna sredstva delijo tudi izven centra mesta: »Denarna sredstva poskušamo kar se da enakomerno porazdeliti po celi občini, tudi na malo bolj odročnih krajih izven Radeč,« je dejal župan.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...