17.2 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoCene pomoči na domu se ne bodo zvišale

Cene pomoči na domu se ne bodo zvišale

Cene pomoči na domu za hrastniške uporabnike tudi po 1. marcu ostajajo enake, to je 5,15 evrov na uro, so odločili občinski svetniki.

Razliko v ceni pokrije občina

Ekonomska cena storitve za pomoč na domu, v katero je letos vključenih 60 uporabnikov, sicer znaša 18,75 evrov na uro, razliko v ceni pa pokrije občina. Svetniki so soglašali, da se za te uporabnike ne izvede vknjižbe občine na premoženje upravičenca.

Javno službo pomoč družini na domu od leta 2000 izvaja Dom starejših Hrastnik. Lani je bilo vključenih 64 uporabnikov. Največ, kar 44 uporabnikov, je bilo starih med 80 in 90 let. Pretežni del koristi gospodinjsko pomoč in pomoč pri ohranjanju socialnih stikov, ki jo izvajajo 4 socialne oskrbovalke.

Še dodatna oprostitev CSD

Center za socialno delo Hrastnik bo še dodatno oprostil tiste upravičence do socialne varstvene pomoči, ki na podlagi svojih dohodkov niso sposobni plačati cene neposredne socialne oskrbe, glede na njihove zdravstvene, psihofizične in druge socialne okoliščine. Dodatna oprostitev znaša do 50 % višine storitve, ki jo mora plačati zavezanec.

Stroški sodelovanja socialne oskrbovalke pri dostavi kosila na dom se uporabnikom ne bodo zaračunali in se bodo priznali kot dodatna subvencija občinskega proračuna. Cena izvajanja dodatnih nalog osebne pomoči, ki jih razvija CSD Hrastnik, znaša 506 evrov mesečno in ostaja enaka kot lani.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...