-- OGLAŠEVANJE --

Cel mesec odličnih brezplačnih vsebin, pa še glavno dejanje v prihodnjem tednu

-- OGLAŠEVANJE --

Gre za najbolj vidno kampanjo vseživljenjskega učenja v Sloveniji. Temu se že več kot dve desetletji pridružujejo tudi v Zasavju. “Zdi se nam pomembno, da s to kampanjo opozarjamo na pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih, krepimo pa tudi učenje v skupnosti,” pove prva dama Zasavske ljudske univerze Polona Trebušak.

Program dogodkov najdete pod prispevkom

Preko 60 partnerjev se je pridružilo toku dogajanja, ki se je začelo v teh dneh. Vsak dan imajo Zasavci na različnih lokacijah na voljo predavanja, delavnice, predstavitve …pika na i, pa bo vsekakor Parada učenja – celodnevni dogodek, ki se bo odvil 24. maja na Cankarjevem trgu v Zagorju. Letošnja tema in rdeča nit so dogodki posvečeni evropskemu letu spretnosti. Kot pravi Nika Bukovšek: “Vsak od nas ima nekaj kar obvlada in prav je, da svoje znanje ali spretnost deli naprej.”

Posebnost letošnjega zasavskega programa je papirna filigrafija, ki so se je zasavske upokojenke priučile v Istanbulu, kamor so se odpravile z Zasavska ljudsko univerzo preko projekta (Več o tem, kako sta se dve zasavski upokojenki odpravili v Turčijo izveste TUKAJ!). Zdaj bodo svoje znanje predale naprej. Tisti, ki bodo ta mesec zamudili, pa jih čaka še en tečaj v jesenskem času. Tokrat bodo rezultat tečaja čudovite sončnice.

Stojnice, delavnice in vse kar spada pod okrilje TVU je velika promocijska akcija, ki ponazarja, kako koristno je lahko učenje in to v vseh življenjskih obdobjih. Kot pravi Trebušakova so dogodki koristni tudi zanje: “Takšne prireditve nam prinesejo tudi informacije, kaj ljudi zanima. Kakšne oblike vsebin naj pripravljamo za naprej. Želimo pa si tudi, da nas spozna še nova publika, takšni, ki pri nas še niso bili.” Zadnje čase so popularne sprostitvene vsebine in digitalizacija. Pred leti so bili v ospredju tuji jeziki.

Glavni dogodek prireditvenega meseca bo prihodnji teden, ko bodo v Zagorju pričeli s Parado učenja (v primeru dežja bo dogodek v delavskem domu). Dopoldanski del bodo stojnice v treh sklopih, poroča Bukovškova. Spretnost je umetnost, Jaz sem in jaz bom – delavnice za dobro počutje, tako v fizičnem kot psihičnem smislu, tretji sklop pa še tehno-trajnost, kar je trend, ki mu vse bolj sledimo in je čedalje bolj zaželen, opažajo na ZLU.

Gre za dogodek, ki je namenjen vsem generacijam. Na odru se bodo predstavljale glasbene in osnovne šole, na stojnicah pa bodo organizacije predstavljale kaj počno. Zanimiva novost letošnje parade bo “izmenjevalnica vrtnih in sobnih rastlin”. Vsak lahko kakšno prinese, pa tudi domov odide s kakšno novo, predlagata naši sogovornici.

Za tiste najbolj lačne, obljubi Nika, pa bo izvedena kulinarična delavnica, na kateri se bo pripravljal čisto pravi mesni burek.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --