today-is-a-good-day
12.2 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoČeč: Imamo zavzetost, zanos in strast

Čeč: Imamo zavzetost, zanos in strast

Zdravstveni dom Radeče je ta teden prejel Nacionalni certifikat in priznanje za najboljšo organizacijsko energijo v letu 2018.

Direktor Zdravstvenega doma Radeče, Franci Čeč nam je povedal, da so ”tekmovali” na področju storitve. Prejeli so ankete, ki so jih izpolnjevali vsi zaposleni kasneje pa so na podlagi določenih kriterijev ugotavljali, kaj je bilo narejeno dobro in kaj slabo, ter tako izračunali indeks za njihovo ustanovo.

”Nam je bilo pomembno, da sodelujemo, ker želimo, kot veste, naš ugled spremeniti in to je bila idealna priložnost, da nam uspe. Imamo tri ključne segmente, to so zavzetost, zanos in strast. Na teh področjih tudi veliko delamo” nam je zaupal Franci Čeč.

Kaj pa nam Nacionalno merjenje organizacijske energije pravzaprav pove?

Projekt Nacionalno merjenje organizacijske energije je projekt dela 16 partnerjev. V ozadju teh meritev je prijazna raziskava, ki vsebuje 16 vprašanj in je namenjena zaposlenim. S pomočjo odgovorov vidijo kakšno je stanje energije v organizaciji.

Dr. Danijela Brečko

Danijela Brečko, vodja Nacionalnega merjenja organizacijske energije pove, da je do sedaj v raziskavi sodelovalo 10.857 zaposlenih iz kar 128 organizacij, od tega tretjina iz javnega sektorja. Spremljajo rezultate vzdolž petih različnih dejavnostih, ena od njih je dejavnost storitve, kjer je prisoten tudi Zdravstveni dom Radeče.

V projektu merijo štiri različne vrste energije. To so energija produktivnosti, energija udobja, energija malodušja in pa energija razjedanja.

Indeks organizacijske energije

Indeks organizacijske energije pravzaprav pomeni razmerje med dobro in slabo energijo. Med dobre energije štejemo energijo produktivnosti, ki pomeni, da se ljudje povezujejo med seboj, skupaj rešujejo probleme ter energijo udobja, to je energija kjer razmislimo, kaj bomo počeli. Med slabe energije štejemo energijo razjedanja, ki predstavlja konflikte, nesoglasja, ter energijo malodušja, kjer se pojavi apatija, naveličanost, brezvoljnost in podobno.

Pomembno je razmerje, še pojasni naša sogovornica. Težimo k temu, da bi bilo čim več dobre energije, seveda pa nikjer nismo našli odsotnost slabe energije. Višji indeks predstavlja več dobrih energij. Pri projektu so uvedli merilo, nad katero točko še podeljujejo certifikat in to je najmanj 2,5.

”Zdravstveni dom Radeče je dosegel indeks 5,7 kar pomeni, da bi moral dobiti dva certifikata”, se pošali Brečkova

Certifikat velja eno leto, saj se energije spreminjajo, za stanje zaposlenih je potrebno skrbeti ves čas.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...