19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.si1+1=2Cankarju iščejo koncesionarja

Cankarju iščejo koncesionarja

Občina Trbovlje bi rada sklenila javno-zasebno partnerstvo za izvedbo projekta energetskega pogodbeništva na objektu OŠ Ivana Cankarja Trbovlje. Ponudbe pričakujejo do torka, 20. decembra.

jasna gabrič februar2016
Jasna Gabrič

“Če ne najdemo sofinancerskega deleža, se bo na OŠ Ivana Cankarja obnavljalo le najnujnejše,” je na zadnji seji občinskega sveta dejala trboveljska županja Jasna Gabrič.

Za stavbo OŠ Ivana Cankarja ima občina Trbovlje izdelan razširjeni energetski pregled, ki ga je opravil Enekom, Inštitut za energetsko svetovanje, in ki bo služil tudi kot izbor ukrepov za obnovo, izdelan je tudi projekt za izvedbo (PZI).

Koncesija za 15 let

Javno-zasebno partnerstvo bi sklenili za največ 15 let, ukrepi za izboljšanje energetske učinkovitosti pa bi bili izvedeni izključno s finančnim vložkom zasebnega partnerja in nepovratnimi sredstvi za energetsko prenovo stavb javnega sektorja v okviru »Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014 – 2020«.

raba-energije-os-ivana-cankarja

V OŠ Ivana Cankarja se je, kot je navedeno v razširjenem energetskem pregledu, v zadnjih 3 letih v povprečju za ogrevanje 2.610 m2 površin porabilo 211 MWh toplote. Povprečna letna specifična poraba toplote za zadnja 3 leta znaša 80,88 kWh/m2. OŠ Ivana Cankarja Trbovlje se po pravilniku o metodologiji izdelave in izdaje energetskih izkaznic stavb uvršča v razred D. Specifična poraba električne energije se je v OŠ Ivana Cankarja v letu 2015 zmanjšala za 10 %, iz 15,92 kWh/m2 na 14,25 kWh/m2.

Za prenovo Cankarja vse pripravljeno, vendar …

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...