14.3 C
Trbovlje
sobota, 1. oktobra 2022
ZON.siAktualnoBrezplačne aktivnosti so se v Zasavju dobro prijele

Brezplačne aktivnosti so se v Zasavju dobro prijele

Večgeneracijski center Zasavje je uspešno zakoral v svoje drugo leto delovanja.

“V aktivnosti projekta se je vključilo 2.640 posameznikov, izvedenih je bilo 2.717 ur programa. Brezplačne aktivnosti za vse generacije so se v Zasavju dobro prijele,” pravi Mateja Ocepek iz Zasavske ljudske univerze.

Ne le znanje, krepijo tudi svojo socialno mrežo

Ljudje radi prihajajo na različna predavanja, se udeležujejo učenja tujih jezikov, slovenščine, sodobnih digitalnih vsebin, ustvarjalnih delavnic, delavnic za osebni razvoj in prosti čas.

Nastale so nove bralne skupine, skupine za samopomoč, medgeneracijske skupine, skupine za rekreacijo. Otroci in dijaki se udeležujejo učne pomoči, počitniških aktivnosti, spoznavajo poklice, našteva Ocepkova in poudari, da “poleg znanja udeleženci na aktivnostih krepijo tudi svojo socialno mrežo.”

Odprti so za vse

Aktivnosti, ki potekajo V Trbovljah, Zagorju in Hrastniku in Litiji so namenjene različnim ciljnim skupinam, posameznikom in družinam, kot so starejši, brezposelni, prejemniki socialnovarstvenih prejemkov, priseljenci, invalidi, otroci in mladi s posebnimi potrebami, osnovnošolci, dijaki …

“Zelo dobro sodelujemo z lokalnim okoljem, osnovnimi šolami, centri za socialno delo, Zavodom za zaposlovanje, društvi, knjižnicami, obiskovali smo Dnevni center Šent, domove za starejše, Ozaro, Varstveno delovni center. Poleti smo z obiski popestrili dneve otrokom v trboveljskih vrtcih ter organizirali počitniške aktivnosti za osnovnošolce,” pove Ocepkova.

Podari uro svojega časa

Z letošnjim letom so začeli z akcijo ‘Podari uro’. V svoje vrste tako vabijo nove prostovoljce, ki bodo svoj čas namenili nekomu, ki potrebuje pomoč ali pri učenju, morda pri domačih nalogah, ali se vključili v družabništvo starejšim. “Prostovoljstvo je poslanstvo, je izmenjava dobrega. Tisti, ki podarja, v resnici dela dobro tudi zase,” je prepričana Ocepkova.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X