-- OGLAŠEVANJE --

Brez svečk – pomoč Zagorjanu Urošu po hudi prometni nesreči

-- OGLAŠEVANJE --

Tudi letos se obeta projekt Manj svečk za manj grobov, ki bo združil več zasavskih društev s skoraj 100 prostovoljci, pod katerega je kot organizator podpisano Dobrodelno društvo Fundacija Svečka. Tokrat bo zbiranje prispevkov v Zagorju potekalo za Uroša Gorenca, ki je po hudi prometni nesreči postal tetraplegik. Za njegovo lažje vsakodnevno bivanje mu želijo kupiti dvigalo, saj sedaj ob pomoči treh močnih oseb mukoma premagujejo vzpon po 24 strmih stopnicah. V Trbovljah bodo sredstva namenili nakupu reševalne opreme vrvne tehnike in v Hrastniku za sodobni sterilizator.

Koordinatorka v Zagorju ob Savi Mateja Jelševar poudarja: “Sredstva se bodo zbirala za lokalne namene, saj se je izkazalo da sama izvedba akcije za lokalne namene bolj seže do ljudi. Darovalcem veliko pomeni to, da že vnaprej točno vedo komu bodo zbrana sredstva namenjena. Bodisi poznajo človeka ali organizacijo za katere se zbira denar, bodisi poznajo svojce, prijatelje… Vsako leto znova smo presenečeni nad tem, koliko ljudi je pripravljenih pomagati svojim soobčanom. Menim da tudi letos ljudje razumeli stisko in ohranili spomin na nov način.”

V okviru projekta pod sloganom “Ohranimo lep spomin, in darujmo za reševanje življenj.” bodo organizirana zbiranja prispevkov

  • 30. in 31.10. ter 1.11 na pokopališču v Zagorju;
  • 31.10. in 1.11. na večini občinskih pokopališč
Akcija Manj svečk za manj grobov deluje že več kot 10 let. V tem času je bilo zbranih okoli 300 tisoč evrov. Lani zbranih dobrih 9000 evrov je bilo namenjenih helikopterski enoti nujne medicinske pomoči (za termometre in naprave za ogrevanje infuzije, ki se uporablja v reševalnem helikopterju za oskrbo poškodovancev s podhladitvijo). Letos akcija poteka v 25 krajih z več kot 500 prostovoljci in več kot 140 organizacijami.

Prostovoljci, dobrodošli!

V društvu izražajo potrebo po prostovoljcih, ki bi bili pripravljeni pomagati pri zbiranju sredstev na vseh šestih pokopališčih Občine Zagorje ob Savi in tudi drugod. Kontaktne osebe za posamezne občine so:

  • Trbovlje – Marko Zaletel: marko.zaletel@pgdtm.si
  • Hrastnik – Gregor Pajić: gregor.pajic@zd-hrastnik.si
  • Zagorje – Mateja Jelševar: jelsevarmateja@gmail.com

Zraven dopišite vaš EMŠO, saj ga organizatorji potrebujejo za prijavo prostovoljcev.

SORODNI ČLANKI:

Tudi dijaki v akciji Manj svečk za manj grobov

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --