-- OGLAŠEVANJE --

Brez skrbi, sirene bodo le odraz vaje!

-- OGLAŠEVANJE --

PIGD Steklarna Hrastnik bo v sodelovanju z enotami PGD Hrastnik, PGD Trbovlje mesto, PGD Zagorje mesto, Policijo, ZD Hrastnik ter drugimi sodelujočimi izvedla gasilsko vajo ”Požar sončne elektrarne na objektu Steklarna Hrastnik”. Hipotetično bo gorelo v soboto, 6. novembra 2021 v dopoldanskem času na območju Steklarne Hrastnik.

Področju za varstvo pred požarom ter zdravja pri delu posvečajo v Steklarni Hrastnik res izjemno veliko pozornosti, saj se zavedajo, da so zdravje, varno delo ter preventiva ne le osnovne vrednote, temveč pogoj za dobro delo.

“Redno skrbimo za posodobitve sistema za izboljšanje varstva pred požari, varno opremo ter delovno okolje, obveščanje in opozarjanje, vse v okvirih zagotavljanja varnega, stabilnega poslovanja v skladu z zakonodajo in sodobnimi standardi,” pravijo v hrastniški steklarni in poudarjajo tudi, da nove tehnologije ter skrb za zeleno prihodnost Steklarne prinašajo kar nekaj novih izzivov na področju varstva pred požari.

Preverili bodo stanje usposobljenosti ob realno povsem mogoči situaciji

Območje vaje bo ustrezno označeno in zavarovano, jasno razmejitev med njihovo gospodarsko dejavnostjo in območjem vaje poudarjajo v Steklarni Hrastnik, v kateri tudi s takšnimi dogodki izkazujejo skrb za zaposlene, podjetje in lokalno skupnost. Cilji vaje so seznaniti se z možnostmi nesreče v primeru požara sončne elektrarne, preizkus aktivne požarne vaje, vodenje intervencije takšnega obsega, ogled in ocena stanja ter analiza celotne vaje in aktivnosti.

Namen vaje pa je seveda tudi preveriti stanje usposobljenosti vseh sodelujočih, pridobiti izkušnje za posodobitev načrtov gašenja ter reševanja ob morebitnem nepričakovanem dogodku ter v praksi preizkusiti komunikacijo ter sodelovanje z vsemi sodelujočimi gasilskimi enotami ter drugimi strokovnimi službami.

SORODNI ČLANKI:

Gasilci po dolgem času v “gorečo stavbo”

 

 

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --