12.6 C
Trbovlje
sobota, 1. aprila 2023
ZON.siAktualnoBrez skrbi, sirene bodo le odraz vaje!

Brez skrbi, sirene bodo le odraz vaje!

PIGD Steklarna Hrastnik bo v sodelovanju z enotami PGD Hrastnik, PGD Trbovlje mesto, PGD Zagorje mesto, Policijo, ZD Hrastnik ter drugimi sodelujočimi izvedla gasilsko vajo ”Požar sončne elektrarne na objektu Steklarna Hrastnik”. Hipotetično bo gorelo v soboto, 6. novembra 2021 v dopoldanskem času na območju Steklarne Hrastnik.

Področju za varstvo pred požarom ter zdravja pri delu posvečajo v Steklarni Hrastnik res izjemno veliko pozornosti, saj se zavedajo, da so zdravje, varno delo ter preventiva ne le osnovne vrednote, temveč pogoj za dobro delo.

“Redno skrbimo za posodobitve sistema za izboljšanje varstva pred požari, varno opremo ter delovno okolje, obveščanje in opozarjanje, vse v okvirih zagotavljanja varnega, stabilnega poslovanja v skladu z zakonodajo in sodobnimi standardi,” pravijo v hrastniški steklarni in poudarjajo tudi, da nove tehnologije ter skrb za zeleno prihodnost Steklarne prinašajo kar nekaj novih izzivov na področju varstva pred požari.

Preverili bodo stanje usposobljenosti ob realno povsem mogoči situaciji

Območje vaje bo ustrezno označeno in zavarovano, jasno razmejitev med njihovo gospodarsko dejavnostjo in območjem vaje poudarjajo v Steklarni Hrastnik, v kateri tudi s takšnimi dogodki izkazujejo skrb za zaposlene, podjetje in lokalno skupnost. Cilji vaje so seznaniti se z možnostmi nesreče v primeru požara sončne elektrarne, preizkus aktivne požarne vaje, vodenje intervencije takšnega obsega, ogled in ocena stanja ter analiza celotne vaje in aktivnosti.

Namen vaje pa je seveda tudi preveriti stanje usposobljenosti vseh sodelujočih, pridobiti izkušnje za posodobitev načrtov gašenja ter reševanja ob morebitnem nepričakovanem dogodku ter v praksi preizkusiti komunikacijo ter sodelovanje z vsemi sodelujočimi gasilskimi enotami ter drugimi strokovnimi službami.

SORODNI ČLANKI:

Gasilci po dolgem času v “gorečo stavbo”

 

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zakaj ste v Trbovljah prekuhavali vodo? Bo ob naslednjem dežju enako?

Ukrep prekuhavanja pitne vode na območju javnega vodovoda Trbovlje je bil včeraj popoldne preklican, saj so na komunali prejeli rezultate vzorčenja vode, ki so...
X