-- OGLAŠEVANJE --

Božič zapira vrata, Čas nadaljuje s strategijo

-- OGLAŠEVANJE --

Mnoge je presenetila novica, da Božič ne bo več direktor Steklarne, a je pomiril z novico, da se bo lotil holdinga. Potem je povedal tudi, da odhaja iz steklarniškega holdinga. Kaj se dogaja?

Andrej Božič

Na popolno presenečenje je prišla novica, da bo holding vodil kar sam lastnik Tomaž Lah, vsaj začasno. Andrej Božič pa išče nove izzive. Kot svetovalec vodstvu bo še obratoval, kot sam pravi, “dokler me bodo potrebovali”. Sicer pa bo svojo kariero nadaljeval drugje.

Rad bi to, kar je naredil v Hrastniku vpeljal tudi drugje. “Zastavil sem koncept, tudi z dodatno lokacijo na Poljskem in veliko smo se naučili in dokazali, kako je treba, prav je, da naredimo to še kje drugje.” 

Za odhod se je odločil Božič sam

Da odhaja iz steklarniškega holdinga se je odločil Božič sam. Švica mu ni bila pisana na kožo, kaj točno je botrovalo njegovemu odhodu pa vsi zavijajo v vato. Tudi s Časom ostajata v navezi in na Steklarno bo ohranil zelo lepe spomine. Kar se bo dogajalo naprej v Steklarni ali holdingu ne bo več njegova odgovornost, je v pogovoru za naš portal še zaključil.

Takole sta se rokovala lani.

Glažuta pa nadaljuje svojo pot s Petrom Časom na čelu. V tem tednu so končno določeni deleži tovarne na Poljskem, steklarniški holding Globalglass bo večinski lastnik, ali bo novogradnja ali bodo morda celo kupili kakšno od poljskih steklarn, pa se trenutno še ne ve.

Prva robota dobita še par

S polnimi obrati poteka tudi digitalizacija tovarne v Hrastniku in prvima dvema robotoma se bo junija pridružil še eden, jeseni pa še četrti. Roboti bodo prevzeli le težaško breme, število zaposlenih pa se bo tudi vnaprej vrtelo okoli 670 zaposlenih.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --