-- OGLAŠEVANJE --

Bomo poleti v roke vzeli knjigo zasavskega pisatelja? Kaj pravijo Rozina, Barovič in Gošte

-- OGLAŠEVANJE --

Prosili smo tri zasavske pisatelje, da priporočijo eno svojo knjigo. Naj bralcem napišejo, zakaj bi kot poletno branje izbrali prav njihovo delo. Tako so odgovarjali:

Roman Rozina

“S svoje avtorske police tokrat ne bom priporočil povsem zadnje knjige (Tujintuj) niti najbolj zasavske (Sto let slepote) niti najbolj zabavne (Kolo sreče) … ampak najbolj počitniško. Roman Štirje v vrsti se namreč zgodi na poletnih počitnicah, kamor se odpravijo štirje moški, stoletnik Jakob, njegov sin Jože, vnuk Jure in pravnuk Jan, tudi pripovedovalec zgodbe. Lahko trije starejši, ki se ne strinjajo skoraj v ničemer, skupaj pomagajo mladeniču shoditi v samostojno življenje?” je našim bralcem priporočil počitniško branje Zagorjan Roman Rozina, večkrat nagrajeni pisatelj.

Igor Gošte

Nedavno natisnjeno knjigo Zamegljeni čas je izbral kot namig za naše bralce Igor Gošte. Osrednje sporočilo knjige govori o tem, da je mogoče živeti tudi brez pametnih telefonov in tablic. “No, ja, se je dalo pred pol stoletja, kamor je umeščena zgodba, ki se dogaja v rudarskem okolju. Želel sem povedati, da ne bo nič narobe, če kdaj otroci in tudi odrasli odložimo ali izklopimo svoje pametne naprave, gremo ven iz virtualnega sveta in se podamo v tisti pravi svet, ki nas obdaja.” Gošte se v knjigi spominja časov, ko so si loke, frače in tudi skiroje izdelali sami, za nakup smuči ali kolesa pa so dolgo varčevali. “Nismo imeli veliko, imeli pa smo drug drugega, se ob igri spoznavali, se soočali z zmagami in porazi in tudi s prvimi ljubeznimi.”

Leta 2012 je svet ugledala tudi knjiga nekdanjega trboveljskega župana Bogdana Baroviča. Gre za kriminalni roman, triler, ki razgalja resničnost slovenskega kriminala, laž in prevar neločljivo povezanih s politiko. “Še vedno je tako, kot pripovedujeta romana. Še huje, še bolj skrito, še bolj podlo …” je prepričan Barovič, ki je Zasavcem kot poletno branje priporočil knjigo Tudi barabe umrejo, mar ne?. Za zgodbo pa pravi, da je napeta in hitro berljiva, kot nalašč za poletno branje. “Na koncu pa bo bralec sam presodil, ali je vse res?!!”

Poletno branje: kaj priporočajo zasavski knjižničarji

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --