-- OGLAŠEVANJE --

Bo Steklarna Hrastnik prišla v Lakonco, ali bo tam nastalo kaj drugega?

-- OGLAŠEVANJE --

Bo v Lakonci zaživelo nekaj novega ali tovarna Steklarne Hrastnik? Nič še ni odločeno, saj območje za Steklarno Hrastnik “predstavlja eno od možnosti” za širitev dejavnosti, za oddajo površin pa bo Občina Trbovlje objavila javni poziv. 

“Raziskave, ki so bile do sedaj narejene na tem območju so bile sicer povezane s stroški, vendar pa bi bile narejene v vsakem primeru, torej neodvisno od tega kaj se bo tam gradilo,” so na vprašanje, ali je bila Steklarna Hrastnik k projektu v Lakoncu s čimerkoli zavezana, odgovorili na Občini Trbovlje. V Steklarni Hrastnik pa pravijo, da so še v fazi razvoja in iskanja kadrovskih, logističnih, prostorskih in ostalih sinergij za rast in razvoj podjetja. 

V Steklarni imajo že pripravljeno alternativo

Tukaj bo v Hrastniku nova obrtno-industrijska cona.

Nova obrtno-industrijska cona, ki bo nastala ob obstoječi tovarni stekla, tako ni edina možnost za širitev steklarne, so pojasnili v podjetju in dodali, da še vedno razmišljajo tudi o Lakonci. “Seveda vse po najnovejših standardih Industrije 4.0,” poudarjajo. 

“V kolikor in ko bodo dokončani prostorski plani za območje Lakonce ter bodo, tudi ob upoštevanju vseh rezultatov raziskav, dopuščali postavitev zelene steklarne, bo Steklarna Hrastnik nadaljevala z načrtovanjem razvoja in širitve dejavnosti. Ob tem bo potrebno upoštevati tudi vse ostale uredbe, direktive in predpise, tako državne kot EU,” so še pojasnili v Steklarni Hrastnik, kjer imajo sicer že pripravljen tudi alternativni načrt v primeru, da zaradi različnih okoliščin ne bi mogli postaviti zelene steklarne v Trbovljah. 

Pismo o nameri gradnje 130 milijonov evrov vredne zelene tovarne, ki naj bi prinesla 300 delovnih mest sta Steklarna Hrastnik in Občina Trbovlje podpisala lani junija. Več TUKAJ.

Če torej steklarne v Lakonco ne bo, bo tam morda zraslo nekaj drugega? Po mestu se širijo govorice in vse oči so uprte v visokotehnološko podjetje Dewesoft, kjer pa te teme zaenkrat še ne komentirajo.

O imenih podjetij, ki so se javila na javni poziv za ugotavljanje javnega interesa za zasedbo območja OIC Lakonca- I. in II. plato. Na Občini Trbovlje so pojasnili, da sta se prijavili dve podjetji, obe z razlogom povečanja svojih proizvodnih zmogljivosti oziroma širjenja dejavnosti. “Naslednji korak je podpis pisem o nameri, sledila bo izdelava idejnih zasnov in na podlagi le-teh sprejem prostorskih aktov in projektiranje priprave zemljišč, komunalne infrastrukture in njihovih objektov. Do podpisa pisem o nameri imen podjetij še ne želimo razkrivati,” so še povedali na trboveljski Občini.

SORODNI ČLANKI:

Na Lakonco tisti, ki bo čimprej zaposloval in zgradil največje

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --