-- OGLAŠEVANJE --

Bailey še ne bo šel v pokoj

Gradnja novega mostu čez Kotredeščico v Zagorju naj bi se začela v drugi polovici letošnjega leta, investicija bo stala 3 milijone evrov.

-- OGLAŠEVANJE --

Rekonstrukcija ceste se bo izvajala pod prometom, pred tem pa je potrebno pridobiti še nekaj zemljišč in gradbeno dovoljenje, so povedali na Direkciji RS za infrastrukturo. Postavljena bo ustrezna signalizacija za delno zaporo, promet naj bi v času gradnje urejali tudi s semaforji.

Najprej novi most, nato obnova ceste

»V 1. etapi izgradnje, ko se bo izvajala gradnja novega mostu čez Kotredeščico, bo promet potekal prek montažnega mostu. V drugi etapi je potrebno narediti dovozne rampe na nov most ter promet preusmeriti prek novega mostu. Šele potem se lahko odstrani nadomestni montažni most,« pojasnjujejo na Direkciji RS za infrastrukturo.

Dela bodo organizirana tako, da promet v prometnih konicah ne bo preveč oviran. Rekonstrukcija bo izvedena v dveh etapah, v 1. etapi bo zgrajen nov most čez Kotredeščico, v 2. etapi pa bo izvedena rekonstrukcija ceste v dolžini približno 700 metrov. Na območju rekonstrukcije bodo urejeni priključki in komunalni vodi.

montažni most čez Kotredeščico 'Bailey'
montažni most čez Kotredeščico ‘Bailey’

Kakšen bo nov most?

Most čez potok Kotredeščica bo v enem razponu (loku) svetle širine 12,3 metre in pravokoten na os regulacije (potok), pravijo na Direkciji RS za infrastrukturo. Objekt bo zasnovan kot armirano-betonska okvirna konstrukcija z osnovno debelino plošče 90 cm. Stranske stene (oporniki) bodo vertikalne, debeline 90 cm, most se bo ob straneh zaključil s poševnimi krilnimi zidovi debeline 50 cm.

Stari montažni most ‘Bailey’ je v lasti Direkcije RS za infrastrukturo. Po zaključku del bo ‘Bailey’ po skoraj 30 letih na razpolago za uporabo drugje, na primer pri sanaciji mostov.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --