4.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoAli res trboveljski bolnišnici (spet) grozi zaprtje?

Ali res trboveljski bolnišnici (spet) grozi zaprtje?

Na zadnji občinski seji v Trbovljah so svetniki, med drugim, razpravljali tudi o možnosti zaprtja bolnišnice. Temo je izpostavil svetnik Borut Dolanc, da je govorice slišal, pa je potrdil tudi župan Zoran Poznič. 

Kaj več vsebinsko o zaprtju bolnišnice na seji ni bilo slišati, mi pa smo informacije vendarle preverili. Na zdravstvenem ministrstvu so kratki in jedrnati: “Ministrstvo ne razmišlja o ukinjanju katerekoli bolnišnice.”

Da so govorice zgolj samo to, je odgovoril tudi direktor SB Trbovlje Metod Kurent, ki s strani ustanovitelja, torej države, ni dobil nobenega ne namiga ali izraženega namena, da bi se zasavska bolnišnica kakorkoli transformirala. “Nasprotno. Ravno smo integrirali nov rentgen, ki ga bomo svečano otvorili v prihodnjem tednu in objavili sklep o izboru dobavitelja za novo endoskopsko opremo. Obenem pa intenzivno pripravljamo DIIPe za preostale investicije ter čakamo na objavo razpisa strani ministrstva za nov CT.” Direktor je prepričan, da bolnišnico v resnici čakajo boljši časi. Oprema se posodablja, trudijo se izpopolniti tudi kadrovsko situacijo ter obstoječe kadre čim bolj izobraziti.

To sta zasavska kirurga, gonilna sila žilne kirurgije v Trbovljah

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...