-- OGLAŠEVANJE --

8 javnih zavodov in investicij pod lupo nadzornikov

-- OGLAŠEVANJE --

Osem nadzorov je v lanskem letu opravil nadzorni odbor občine Trbovlje.

Damjan Detela

Člani nadzornega odbora so pod vodstvom predsednika Damjana Detele preverili finančno poslovanje Delavskega doma, Glasbene šole, Zavoda za šport in krajevnih skupnosti, izvedli so nadzor nad sanacijo ostrešja in energetsko sanacijo OŠ Ivana Cankarja in ureditvijo bivalnih enot v Bevškem. Poleg tega so nadzorniki preverili investicijsko vzdrževanje stanovanj v lasti občine in postopke dodeljevanja neprofitnih stanovanj v najem.

Velike razlike v namenski porabi denarja krajevnih skupnosti

Pri poslovanju javnih zavodov v letih 2014 in 2015 nepravilnosti niso zaznali, so pa javnemu zavodu Delavski dom Trbovlje predlagali, da poskušajo čim bolje izkoristiti trženje storitev in prostorov ter razširiti računovodsko dejavnost ter tako pridobiti čim več lastnih dohodkov. Po njihovem mnenju naj bi nekatere podjemne pogodbe imele vse elemente rednega delovnega razmerja.

Pri nadzoru krajevnih skupnosti so ugotovili velike razlike v namenski porabi denarja. Obmestne krajevne skupnosti namreč večino denarja porabijo za zimsko službo, preostali del za urejanje cest med letom, med tem ko mestne krajevne skupnosti porabijo za zimsko službo zgolj 5 do 20 % sredstev. Nadzorni odbor zato predlaga spremembo kriterijev za delitev sredstev med krajevnimi skupnostmi.

Z dodelitvijo večjega ali manjšega stanovanja se mora strinjati bodoči najemnik

Tudi pri bivalnih enotah v Bevškem in pri investicijskem vzdrževanju stanovanj v lasti občine kršitev niso zaznali. O aferi glede dodeljevanja stanovanj pa smo pisali tudi mi, in to večkrat.

SORODNI ČLANKI:

Pritlehna podtikanja, ki so škodila le občanom

Dodeljevanje stanovanj ali kazanje mišic?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --