13.6 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualno23.000 evrov za 'knapa'

23.000 evrov za ‘knapa’

Na RTH naj bi bilo konec leta le še okoli 36 zaposlenih. Število delavcev želijo zmanjšati na 'mehak način', tudi s premijami za samozaposlitev in prezaposlitev.

RTH je objavil nov razpis za dodelitev nepovratnih sredstev iz naslova prezaposlovanja in samozaposlovanja presežnih delavcev. Višina premije za prezaposlitev ali samozaposlitev delavca znaša 23.000 evrov. Razpisanih je 9 premij v skupni vrednosti 206.568 evrov. Pri dodeljevanju premij bodo imeli prednost presežni delavci, ki do konca leta 2018 ne izpolnjujejo pogojev za poklicno upokojitev oziroma prijavitelji, ki bodo za prezaposlitev pridobili pisno soglasje presežnega delavca RTH, ki do konca leta 2018 ne bo izpolnil pogojev za poklicno upokojitev. Odpiranje vlog bo izvedeno najmanj enkrat mesečno do porabe sredstev.

30 ob službo do konca leta

Po besedah direktorja RTH Janeza Žlaka je trenutno zaposlenih še 68 delavcev. “Poskušamo narediti vse, da bi ljudi spravili v pokoj, čeprav ne vem, ali je to najboljša rešitev; a še vedno bolje, kot da gredo na cesto. Kaže, da zgolj z mehkimi variantami ne bo šlo. Na žalost na prejšnji razpis za dodelitev nepovratnih sredstev iz naslova prezaposlovanja in samozaposlovanja presežnih delavcev ni prispela niti ena prijava, tudi ne tistih zaposlenih, ki nikakor ne bodo dočakali pokojnine na RTH,” pravi Žlak.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...