today-is-a-good-day
14.1 C
Trbovlje
petek, 29. marca 2024
ZON.siAktualnoPsa na vrvico ali pa 200 evrov!

Psa na vrvico ali pa 200 evrov!

Lastniki psov v Hrastniku bodo do petka, 13. maja, pod poostrenim nadzorom občinskih redarjev.

Medobčinski inšpektorat in redarstvo (MIR) Zasavje lastnike psov v Hrastniku poziva, da na javnih površinah pse vodijo na povodcih, za njimi odstranjujejo iztrebke ter spoštujejo prepovedi in omejitve pri vodenju psov v parkih in drugih površinah.

“Nadzor se sicer odvija redno v sklopu delovnih nalog občinskih redarjev in ni nič neobičajnega, občasno pa se določenem področju nadzora občinski redarji bolj posvetijo,” pravi vodja MIR Zasavje Sebastjan Zmrzljak.

50 evrov za nepobran pasji iztrebek

Skrbnika, ki vodi psa brez povodca, lahko redarji na podlagi zakona kaznujejo z globo 200 evrov, občinski odlok pa določa globo v višini 50 evrov za nepobran pasji iztrebek.

Redarji po besedah Zmrzljaka ob ugotovljenih nepravilnostih glede vodenja psov še niso izdali plačilnega naloga. Omenil je še, da je poostren nadzor že bil in bo v prihodnje tudi v Trbovljah in Zagorju ob Savi.

pes1

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POZOR: Delovanje urgentnega centra v aprilu zelo omejeno!

Delovanje urgentnega centra v Splošni bolnišnici Trbovlje bo večino aprila močno omejeno. Začeli bodo z montažo novega CT aparata, s katerim bodo lahko delali...