-1 C
Trbovlje
četrtek, 30. novembra 2023
ZON.siAktualno1.200 evrov vam prispeva občina

1.200 evrov vam prispeva občina

Odprt je javni razpis za sofinanciranje malih komunalnih čistilnih naprav na območju občine Trbovlje.

Namenjen je lastnikom stanovanjskih objektov, ki se nahajajo izven območij aglomeracij in nimajo urejenega ustreznega odvodnjavanja odpadnih voda. To so denimo naselja oziroma deli naselij Dobovec, Planinska vas, Čebine, Čeče, Ključevica, Knezdol, Ojstro, Ostenk, Prapreče, Sv. planina, Vrhe, Završje, Župa, itd.

20.000 evrov finančnih spodbud

20.000 evrov, rezerviranih za reševanje odvajanja in čiščenja komunalnih voda izven območij aglomeracij, je na voljo do porabe oziroma najkasneje do 31. decembra. Posamezni upravičenec lahko pridobi do največ 1.200 evrov finančne spodbude.

“Natančne informacije o naseljih, ki so upravičena do koriščenja sredstev, lahko občani dobijo na Komunali Trbovlje,” pravijo na občini Trbovlje. Z malimi komunalnimi čistilnimi napravami je treba opremiti objekte, pri katerih se odpadna voda posredno ali neposredno odvaja v vode brez predhodnega čiščenja, prav tako pa tudi objekte, katerih obstoječi način odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode ni skladen s predpisi.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...