16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.siAktualnoZnani letošnji prejemniki zagorskih občinskih priznanj

Znani letošnji prejemniki zagorskih občinskih priznanj

Zagorski občinski svetniki so na zadnji seji potrdili predloge za letošnja priznanja, ki jih bodo podelili ob občinskem prazniku 9. avgusta. Tokrat bosta zlati plaketi prejela podjetnik Alojz Slavko Jelševar in predsednik krajevne skupnosti Kisovec-Izlake Marjan Kovač, srebrni plaketi pa bosta šli v roke pevki in voditeljici Ani Praznik ter Društvu prijateljev mladine Zagorje ob Savi. 

Jelševar v novih prostorih JE-GR, ko so gostili predsednika državnega sveta Alojza Kovšco.

Jelševarja je za zlato plaketo predlagal župan Matjaž Švagan, ker je že leta aktiven občan na številnih področjih. Na prvem mestu je tako poznan kot soustanovitelj in danes edini lastnik podjetja JE-GR, ki deluje na mednarodnih trgih. Zaposlujejo okoli 50 ljudi, ob tem pa delo zagotavljajo še 70 stalnim kooperantom, nedavna širitev podjetja in izgradnja novih proizvodnih prostorov pa bosta omogočili še dodatne zaposlitve, ocenjuje Švagan.

Jelševar je tudi zagovornik življenja v zdravem in čistem okolju, njegova družina je bila pobudnica vseslovenske humanitarne akcije Manj svečk za manj grobov, ob poslovnih krogih pa je Jelševar vpet tudi v druga družbena področja občine. Med drugim je bil dolgoletni predsednik KS Franc Farčnik, član občinskega sveta in od leta 2018 tudi predsednik nadzornega odbora občine. Na športnem področju je pomagal tako rokometu kot nogometu, ob vseh obveznosti pa vedno našel tudi čas za glasbo. Tako je med drugim podpredsednik in pevec v Mešanem pevskem zboru Ladko Korošec.

Tri desetletja na treh funkcijah

Marjan Kovač med drugim že 30 let vodi PGD Loke.

Marjana Kovača so za zlato občinsko plaketo predlagali njegovi gasilski kolegi v PGD Loke, saj je, kot so zapisali, eden tistih ljudi, brez katerih si ne morejo predstavljati društvenega utripa v KS Kisovec-Loke. Njegovo prelomno leto je bilo 1994, ko je bil izvoljen za predsednika PGD Loke, postal je predsednik KS in član občinskega sveta. “Zgovorno je dejstvo, da omenjene funkcije opravlja neprekinjeno vse do danes. To so tri desetletja prizadevnega ustvarjanja, usklajevanja najrazličnejših interesov in predvsem posluha za želje, potrebe in stiske soljudi,” so zapisali v utemeljitvi za občinsko priznanje in navedli, da so v času njegovega vodstva v krajevni skupnosti pridobili številne, za krajane pomembne projekte.

Promocija Zagorju in skrb za otroke

DPM Zagorje izvaja številne aktivnosti za zagorske otroke.

Ano Praznik je za prejemnico srebrne plakete predlagalo združenje Zagorje gre naprej, in sicer ker nikoli ne pozabi poudariti, da prihaja iz Zagorja ob Savi in je zato po njihovem ime občine ponesla širom po Sloveniji, tako kot pevka v najstniški skupini Bepop kot kasneje voditeljica na televiziji in radijska napovedovalka. Med drugim je bila tudi pobudnica humanitarnega projekta Veriga dobrih ljudi, ko je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije “posodila” svoj obraz za kolekcijo šolskih zvezkov, od katerih so del izkupička od prodaje namenili otrokom iz socialno šibkejših družin.

DPM Zagorje ob Savi pa je za srebrno plaketo predlagal Mladinski center Zagorje ob Savi, ki že 60 let v občini izvaja številne aktivnosti za otroke iz zagorske občine. “Mladinski center Zagorje ob Savi že vrsto let uspešno sodeluje z DPM Zagorje in prepoznava njihov pozitiven in vzpodbuden vpliv na otroke in tako celotne generacije naše občine,” so zapisali v utemeljitvi za podelitev srebrnega priznanja.

SORODNI ČLANKI:

Znani štirje Zagorjani, ki prejmejo posebna priznanja

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X