16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.siAktualnoZnani štirje Zagorjani, ki prejmejo posebna priznanja

Znani štirje Zagorjani, ki prejmejo posebna priznanja

Na javni razpis za zbiranje predlogov za občinska priznanja v Zagorju so letos prispeli štirje predlogi. Vsi izpolnjujejo pogoje in številka štiri je tudi število priznanj, ki se jih največ podeli v enem letu. Občinska komisija je obravnavala predloge in občinskemu svetu soglasno sugerirala, da je nabor kandidatov za občinska priznanja zelo raznovrsten in kvaliteten.

Občinski svetniki so obravnavali 4 predloge občinskih nagrajencev – zlato plaketo naj bi prejela Janez Lipec in Bojan Gasior, srebrno pa Cvetka Garantini in Boris Gorenc. Vse štiri predloge so potrdili.

Bojan Gasior iz Kandrš, se je leta 1978 zaposlil v Gostinskem podjetju Trojane, leta 1981 pa prevzel vodstvo podjetja. Trojane gredo kljub dolgoletni tradiciji v korak s časom. Sončne elektrarne, polnilnice za električna vozila in kogeneracija, ter prenova stavbe so vse ideje, ki so bile uresničene pod njegovim vodstvom. Ima posluh za ljudi, predvsem za stranke in zaposlene, ki pravijo, da je ponos podjetja. S svojim delom je veliko prispeval tudi k humanitarnosti in ugledu občine Zagorje ob Savi.

Prav tako zlato plaketo bo prejel Janez Lipec, ki je pot v Strojni tovarni Trbovlje začel kot projektant in z delom prišel do direktorja TODZa za razvoj, konstruiranje in projektiranje. V času delovanja v ST Trbovlje so mu za tri mandate zaupali še naziv predsednika Sveta fakultete za strojništvo. Leta 1988 je postal direktor SOZD-ja, bil je najprej predsednik skupščine, nato še Sveta KS Franc Farčnik, izvoljen je bil tudi za predsednika izvršnega sveta občine Zagorje ob Savi in v času osamosvojitve prevzel vodenje Občinskega štaba kot rezervni oficir. Leta 1994 pa je bil pobudnik in od takratni predsednik Turističnega društva Ruardi in je dobitnik treh najvišjih priznanj Rotary International.

Farmacevtsko tehnico Cvetko Garantini, ki je do upokojitve delala v lekarni Trbovlje, so predlagali za srebrno plaketo. Leta 2007 je aktivno sodelovala pri ustanovitvi Društva za preprečevanje osteoporoze. S svojo pozitivnostjo in humanitarnostjo je zgled prostovoljstva. Leta že vodi društvo in pomaga občanom in občankam z osteoporozo in širi znanje, izkušnje in pozitivno energijo.

Foto: ZLHT

Vedno v bližini, ko ga sokrajani potrebujejo – Boris Gorenc je predlagan za srebrno plaketo. Že v mladih letih je pomagal sosedom pri težkih delih, od leta 1999 pa je aktiven prostovoljec pri Rdečem Križu. Za humanitarna udejstvovanja je že prejel nagrado za Naj prostovoljca v zasavski regiji leta 2018, potem pa še na državni ravni. V Večgeneracijskem centru v okviru ZLU je pomagal širiti znanje o varni uporabi pametnega telefona, letos v času korona virusa pa je starejšim občanom pomagal pri opravkih in po ukinitvi javnega prometa, iz Hrastnika vozil v službo zaposlene v bolnišnici Trbovlje.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X