27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.siAktualnoZmotil jih je grafit, ne pa propadajoča stavba, v kateri še vedno...

Zmotil jih je grafit, ne pa propadajoča stavba, v kateri še vedno živijo ljudje

Posloviti se je moral še en trboveljski knap. Tokrat tisti, ki ga je na stavbo Njive pred leti naslikal portugalski ulični umetnik Gomez.

Anonimneža je grafit, ne pa tudi propadajoča stavba, motil tako zelo, da je podal prijavo inšpekciji ministrstva za kulturo, ki je ugotovila da grafit ne sodi na spomeniško zaščiteno rudarsko kolonijo Njiva, ki je sicer v večinski lasti podjetja Spekter. Zato so ga morali prekriti.

Opozarjali na zasavske propadajoče prazne prostore

Snaša Klančar

“Razočarani smo nad tem, da jih površinske stvari, kot je bil grafit, bolj zanimajo, kot pa dejansko zavarovanje propadajoče stavbe, v kateri še vedno živijo ljudje. Ne zanima jih, v kakšnih razmerah živijo stanovalci,” so ogorčeni v Punktu – laboratoriju za kreativne industrije, ki je pozabljeni Njivi ponovno vdihnil nekaj življenja.

Po besedah Snaše Klančar iz Punkta grafit rudarja, ki je med Trboveljčani prejemal le pozitivne komentarje, naslikan pa je bil z dovoljenjem lastnika, ni bil neka ‘muha’ kreativcev: “z njim smo opozarjali na propadajoče prazne prostore v Trbovljah. Prebivalci očitno nimamo nobene besede pri tem, v kakšnem okolju hočemo živeti. Več je vredna neka mrtva črka na papirju, kot pa to, kaj ljudi osrečuje.”

SORODNI ČLANKI:

Ni praznih stanovanj, primernih za vselitev

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X