4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siŠportZmaga Barbare Haberl na Madžarskem

Zmaga Barbare Haberl na Madžarskem

Pretekli vikend je na Madžarskem potekal 24. Mednarodni karate turnir “Budapest Open”. Iz našega kluba sta nastopili Urša in Barbara Haberl. Domen Zidar je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na treningu, žal moral ostati doma. Kar nekaj držav si je turnir izbralo za izborno tekmo za člansko svetovno prvenstvo ter mladinsko evropsko prvenstvo, tako da je bil turnir v Budimpešti res na visoki ravni. Prijavljenih je bilo 1786 tekmovalk in tekmovalcev iz 34 držav.

Barbara najvišje na zmagovalnem odru

Odlično je svoj nastop na prvi izborni tekmi za člansko svetovno prvenstvo, ki bo meseca novembra v Dubaju, opravila Barbara Haberl v kategoriji do 55 kilogramov. Zabeležila je štiri zmage, v finalu je premagala Luksemburžanko Warlingovo, nosilko devetih medalj iz evropskih in svetovnih prvenstev ter se tako zavihtela na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Njena Urša Haberl je nastopila v isti kategoriji in po zmagi v prvem krogu nato izgubila v drugem. Pred kandidati Karate kluba Trbovlje za člansko reprezentanco je še nastop na Premier ligi v Moskvi in Odprto prvenstvo Hrvaške na Reki.

V soboto pa mlajše tekmovalce čaka nastop na 3. Pokalni tekmi Karate zveze Slovenije v Stražišču pri Kranju.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...