-- OGLAŠEVANJE --

Zlata vrtnica 2023 tokrat podeljena mlajši generaciji

-- OGLAŠEVANJE --

Ob spremljavi klarineta in dveh harmonik so plesalci Folklorne skupine Trbovlje po napovedi Mirze Ribič ob venčku prekmurskih pesmi zasedli oder in ga hitro ogreli s plesom. Tako se je pričela prireditev Zlata vrtnica 2023 v Delavskem domu Trbovlje. Zlato vrtnico je letos prejela Osnovna šola Tončke Čeč, priznanji pa sta šli v roke Hedvike Bevc Kotar in Jožeta Potokarja »Cvrča«.

»Ogromno nam pomeni, da smo prepoznavni v lokalni skupnosti in smo za to dobili tudi nagrado, to je tisto kar nam bo dalo krila, da poletimo še višje« je o pomenu nagrade povedala ravnateljica Osnovne šole Tončka Čeč, Katarina Pajer Povh, in izpostavila, da so načrti za naprej v šolah vedno obrnjeni v učence, »oni so naša prihodnost in jih moramo naučiti marsikaj, predvsem pa ne smemo pozabiti na medosebne odnose. Tisto kar bo krepilo njihove kompetence za 21. stoletje v povezavi z digitalnostjo, trajnostjo, podjetnostjo, je pomembno tudi za šolo.«

Predsednica Turističnega društva Trbovlje, Joži Kukovič, je v nagovoru predstavila delovanje društva v letošnjem letu. Izpostavila je podpis listine o pobratenju z Velenjem, s katerim si delimo vsaj skupno ali podobno preteklost in je ponovno poudarila pomembnost obiskovanja narave kot sprostitve. »Vprašajmo se, kam so hodili knapi z družinami na oddih? Na Sveto planino, da so se okrepili za nadaljnje delo,« je publiki sporočila Joži Kukovič.

Izjemni dosežki letošnjih nagrajencev

Jože Potokar »Cvrčo«, poznan po Sloveniji kot tudi po svetu, je prejemnik nagrade Tončke Čeč (2002) za dosežke na področju kulture v občini Trbovlje, za sabo ima več kot 100 samostojnih razstav, število vseh razstav na katerih je sodeloval pa je preko 200. Za sebe pa pravi, da je na prvem mestu »Trbovc«.

Hedvika Bevc Kotar je nizala in še niza uspehe na športnem področju. Je vsestranska športnica, ki nastopa na maratonih, duatlonih, kolesarskih in tudi smučarskih tekmah. »Z njenimi časi se težko kosa marsikateri pol mlajši športni entuziast« pove Mirza Ribič.

Učenci Osnovne šole Tončke Čeč so delovali na projektih povezovanja z ostalimi šolami iz Slovenije, ki so ga poimenovali »Naš klik« in ga ponudili vsem slovenskim šolam. Tako so se projektom »Čez hrib k sosedom« povezali z učenci in učitelji iz Šempetra s projektom »Ko spoznavam druge spoznavam sebe« pa so z učenci iz Tolmina spoznavali kulturne in zgodovinske znamenitosti našega kraja. V zadnjih štirih letih so različne ekipe učencev prejele najžlahtnejša priznanja Turistične zveze Slovenije, leta 2020 zlato priznanje za turistični produkt »Kuolmfest«, leta 2021 zlato priznanje za turistični produkt »Rolmlinc«, leta 2022 zlato priznanje za turistični produkt »BAJERtrek«. Z uvrstitvijo med tri najboljše šole v Sloveniji so jih povabili na prvo svetovno konferenco Global youth tourism summit 2022 v Sorrentu v Italiji.

Najbolj jo žalosti, ko ji rečejo domačini, da nimamo kaj pokazati.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --