-- OGLAŠEVANJE --

Zlata knjiga v Zagorju bogatejša za 53 imen

V Kulturnem centru Delavski dom Zagorje je v tem tednu potekala tradicionalna prireditev, na kateri so se najboljši učenci osnovnih šol in dijakinja Srednje šole Zagorje vpisali v zlato knjigo.

-- OGLAŠEVANJE --

Zlato knjigo so na Občini Zagorje prvič odprli leta 1977, tako letos praznuje že 47 let. Do
lanskega šolskega leta je bilo vanjo vpisanih 1900 zlatih imen, v letošnjem šolskem letu so dodali 53 novih. Danes torej zagorska zlata knjiga šteje 1953 imen.

11 devetošolk in devetošolcev se je v knjigo vpisalo iz OŠ Ivana Kavčiča Izlake, 20 iz OŠ Toneta Okrogarja, največ pa jih je bilo iz OŠ Ivana Skvarče, saj se je v knjigo vpisalo 21 učenk in učencev. Svoje ime je v knjigo zabeležila tudi ena dijakinja zaključnega letnika Srednje šole Zagorje.

Matjaž Švagan

Zbrane je najprej nagovoril župan Matjaž Švagan, ki je zlatim učenkam, učencem in dijakinji med drugim povedal: “Danes se zapisujete v našo zgodovino in kot župan zagorske doline sem izjemno ponosen na vse, zato vam ob tej priložnosti izrekam svoj hvala. Hvala vsem, ki ste in boste tlakovali tudi našo pot v prihodnost. Za naše generacije je pomembno, da socialni čut mladih ostane, saj se moramo zavedati, da bo vsak dočakal svojo starost in zato potrebujemo trdno medgeneracijsko sodelovanje.” Naj nikoli ne pozabijo na svoje zagorske korenine in ostanejo ponosni na zagorsko dolino, kakor je ta danes ponosna na njih, so besede župana, za katere želi, da mlade spremljajo na njihovi življenjski poti.

Zlati učenci so kot darilo dobili pisala z vgraviranim lastnim imenom in priimkom. Za zabavni del je tokrat poskrbel glasbeni tandem Maraaya, nato pa so se nagrajenci
posladkali še s torto.

Avtor fotografij: Robi Verbajs

Sorodni članki:

Dobro čiščenje zob prinese tudi nagrado

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --