-- OGLAŠEVANJE --

Že danes: poostren nadzor na cestah

-- OGLAŠEVANJE --

Danes se začenja prvi del akcije ‘0,0 šofer’, v kateri bodo policisti poostreno nadzirali voznike, ali so pod vplivom alkohola, drog in drugih prepovedanih substanc. Akcija se bo zaključila v nedeljo, 11. junija.

Nadzor v bližini lokalov in zabaviščnih prostorov

Aktivnosti akcije bodo v juniju usmerjene predvsem v bližino gostinskih lokalov, zabaviščnih prostorov in v kraje, kjer se zadržuje večje število ljudi. Junij je običajno poln zabavnih prireditev za mlade, ki so najbolj kritična starostna skupina glede vožnje pod vplivom alkohola ali drog.

Po podatkih policije se je število prometnih nesreč, v katerih je prisoten alkohol, v letu 2016 nekoliko povečalo. Največ alkoholiziranih voznikov je še vedno med povratniki in mladimi v starosti med 24 in 34 let. Polovica udeležencev, ki vozijo pod vplivom alkohola, je starih od 18 do 44 let, v večini gre za moške.

Poostren nadzor je evropsko usklajen in bo potekal v več evropskih državah hkrati. Akcijo bodo ponovili še novembra in decembra.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --