19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoŽe danes: poostren nadzor na cestah

Že danes: poostren nadzor na cestah

Danes se začenja prvi del akcije ‘0,0 šofer’, v kateri bodo policisti poostreno nadzirali voznike, ali so pod vplivom alkohola, drog in drugih prepovedanih substanc. Akcija se bo zaključila v nedeljo, 11. junija.

Nadzor v bližini lokalov in zabaviščnih prostorov

Aktivnosti akcije bodo v juniju usmerjene predvsem v bližino gostinskih lokalov, zabaviščnih prostorov in v kraje, kjer se zadržuje večje število ljudi. Junij je običajno poln zabavnih prireditev za mlade, ki so najbolj kritična starostna skupina glede vožnje pod vplivom alkohola ali drog.

Po podatkih policije se je število prometnih nesreč, v katerih je prisoten alkohol, v letu 2016 nekoliko povečalo. Največ alkoholiziranih voznikov je še vedno med povratniki in mladimi v starosti med 24 in 34 let. Polovica udeležencev, ki vozijo pod vplivom alkohola, je starih od 18 do 44 let, v večini gre za moške.

Poostren nadzor je evropsko usklajen in bo potekal v več evropskih državah hkrati. Akcijo bodo ponovili še novembra in decembra.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...