-- OGLAŠEVANJE --

ZD Hrastnik: minus na računu in “na pol” izveden program

Slabih 30.000 evrov izgube v lanskem letu naj bi v Zdravstvenem domu Hrastnik nadoknadili še letos. Kot večji problem direktor navaja iskanje primernega kadra.

-- OGLAŠEVANJE --

Za program dela v letu 2023 so si v ZD Hrastnik zadali, da si bodo prizadevali čim bolj zadovoljiti potrebe prebivalstva po zdravstvenem varstvu. Skupaj s koncesionarji in zunanjimi izvajalci so zagotavljali dostopno mrežo javne zdravstvene službe, je direktor Sebastjan Ašenberger zapisal v letno poročilo, ki ga bodo predstavili na junijski občinski seji. V njem je navedeno, da zaradi kadrovskih težav ZD Hrastnik delovnega programa ni realiziral v celoti. Manjko so beležili predvsem v ambulantah družinske medicine, zobozdravstveni dejavnosti, dispanzerju za žene ter patronažni službi. So pa v celoti izvedli program fizioterapije in medicine dela.

Primanjkuje zdravstvenega kadra

Sebastjan Ašenberger, direktor ZD Hrastnik

Predvsem zaradi krize na področju kadrovanja, pravi direktor, da so prejšnje leto zaključili z minusom na računu. “Glede na okoliščine ni velik primanjkljaj. Če bi na kadrovskem področju delovali normalno, bi bili že v letošnjem letu lahko pozitivni,” je pojasnil Ašenberger, ki je konec lanskega poletja šele prevzel vajeti hrastniške zdravstvene ustanove in še dodal, da trenutno iščejo nove zaposlene. Potrebujejo predvsem delovno silo na področju ginekologije, socialno zdravstvenega varstva ter družinske medicine.

Pohvalil je nujno medicinsko pomoč, ki v Hrastniku deluje 24 ur na dan, kljub temu, da ministrstvo tega od njih niti ne zahteva. “Zdi se mi potrebno, da s svojo ekipo NMP sodelujemo skozi cel dan in smo s tem na voljo ljudem, ki nas potrebujejo. Verjamem, da se bo tudi kadrovska kriza slej ko prej končala,” je še poudaril direktor ZD Hrastnik.

Eden izmed glavnih ciljev in izzivov v prihodnje, bo zapolnitev kadrovskih lukenj, je zavedel tudi v poročilu. Zaposliti nameravajo zdravnika specialista ginekologije ter družinske zdravnike. Na področju zobozdravstva v letošnjem letu pričakujejo povratek na delo zdravnice, ki je bila na porodniški odsotnosti. Prav tako naj bi se iz porodniške in dalj časa trajajoče bolniške odsotnosti vrnila patronažna sestra.

Za letošnje leto so napovedali osredotočenost na ohranitev sedanje ravni dostopnosti, ki je v dopoldanskem in popoldanskem času vse delovne dni v tednu. Poudarili so še, da morajo, zaradi slabših kazalnikov zdravja v Zasavju v primerjavi s slovenskim povprečjem, nadaljevati tudi z izvajanjem vseh preventivnih dejavnosti.

V Hrastniku naj bi razpisali še eno koncesijo za ambulanto družinske medicine

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --