-- OGLAŠEVANJE --

V Hrastniku naj bi razpisali še eno koncesijo za ambulanto družinske medicine

-- OGLAŠEVANJE --

V Hrastniku imajo skupno pet ambulant družinske medicine, od tega že zdaj dve koncesionarski. Občini Hrastnik sta ministrstvo in zdravstvena zavarovalnica že potrdila odlok, ki je podlaga za razpis še ene koncesije na področju družinske medicine, zadnjo bodo v tem tednu rekli še občinski svetniki.

Hrastniški zdravstveni dom ima ves čas odprte razpise za zdravnike družinske medicine, občina iskanje novih zdravnikov krepi še z vsakoletnim razpisom za štipendije. Trenutno je možnost štipendije izkoristila ena študentka, ki naj bi specializirala pediatrijo. Da bi odprli še dodatno možnost za prihod zdravnikov v Hrastnik, bo Občina, če se bodo strinjali občinski svetniki, razpisala koncesijo.

Če bo polnih 5 ambulant, bo to dovolj za Hrastnik

Sebastjan Ašenberger, direktor ZD Hrastnik

Direktor ZD Hrastnik Sebastjan Ašenberger si želi zdravnika, ki bo strokovno in empatično skrbel za občane Hrastnike. Ašenberger, ki je sicer zagovornik javnega sistema zdravstva, bi kot direktor favoriziral zaposlitev. A glede na trenutno stanje je pomembno le, da imajo občani zagotovljen nemoten dostop do zdravnika, “pa naj bo to zaposlitev v naši ustanovi ali koncesija.”

Hrastnik je lani jeseni ostal brez dveh zdravnikov, še vedno pa z nadomeščanji in pogodbami uspejo delno pokrivati tri družinske ambulante ZD Hrastnik in v isti ustanovi delujeta še dve ambulanti zdravnic koncesionark. Če bodo uspeli v Hrastniki pridobiti še enega zdravnika koncesionarja, bodo ambulante družinske medicine zadoščale za potrebe, ki jih Hrastnika ima, nam še pove direktor.

Pulmološke ambulante ne bo, iščejo rešitev za ginekologijo

Težava hrastniškega zdravstva je trenutno ginekologija, kjer ima ustanova priznanega le 0,7 programa, kar pomeni le delno zaposlitev. Z zunanjimi sodelavci ambulanto pokrivajo, se pa direktor zaveda, da to niso optimalni pogoji za paciente.

Hrastniški direktor, ki je obenem zdravnik pulmolog je zaprosil tudi ministrstvo za odprtje pulmološke ambulante v Hrastniku. Zdaj Zasavje pokriva zagorska ambulanta, katere nosilec je prav Ašenberger. Ministrstvo prošnji ni ugodilo, zato pulmološka ambulanta zaenkrat ostaja samo v Zagorju.

Novi direktor ZD Hrastnik: “Bili smo slabi ribiči, je pa bilo kar nekaj takšnih, ki so v naših ribnikih plenili.”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --