16.4 C
Trbovlje
sobota, 10. junija 2023
ZON.siAktualnoZasedali zagorski svetniki

Zasedali zagorski svetniki

Na eni od daljših zagorskih sej so včeraj obravnavali celo vrsto zgodb. Osrednja tema je vsekakor bil prihod Termita iz Domžal v Zagorje, kjer bi z izgradnjo nove, 4000 kvadratnih metrov velike hale odprli okoli 60 novih delovnih mest.

Burna debata seje razvila okoli ponovnega povišanja cen Ceroza, predvsem, ker na Cerozu še niso preverili vseh možnosti in rezerv, da bi ocenili, ali je povišanje cene res nujno potrebno. S sedmimi proti so svetniki vseeno dali zeleno luč višji ceni smeti.

Zagorjanom so iz podjetja Eurocon predstavili načrt razvoja širokopasovnega omrežja telekomunikacij naslednje generacije v občini Zagorje, s katerim bodo z dostopom do optike opremili gospodinjstva, oddaljena od centra mesta v razpršenih naseljih, kjer interesa ponudnikov storitev za izgradnjo infrastrukture ni.

Svetnikom je včeraj poročal tudi vodja redarstva o delu v letu 2017. Bistvenih odstopanj od preteklih dveh let ni, je poudaril Sebastjan Zmrzljak, poudarek njihovega dela je na preventivi.

Z delom občine je zadovoljen tudi Nadzorni odbor občine, članica Katarina Hočevar je pohvalila delo uprave, saj se je število priporočil iz prvotnih 12, predlani zmanjšalo na 9, za delo v lanskem letu pa so nadzorniki spisali le eno priporočilo.

Sicer pa so zagorski svetniki dvignili roke tudi za ureditev kolesarske steze med Zagorjem in Orehovico, za ureditev poslovno obrtne cone Zagorje in projektu širitve javne kanalizacije.

Spremembe se obetajo tudi pri zagorskem VDC-ju, kjer bodo naredili nekaj nadstrešnic, nekaj dozidali in povečali parkirišča. Manjše spremembe bodo tudi pri “sosedih”, pri Biroprodaji bodo nadzidali kletne prostore.

Povišala se bo cena socialno-varstvenih storitev, kot razlog izvajalec, to je izlaški dom upokojencev, navaja nadpovprečno veliko bolniških odsotnosti, kar naj bi v letošnjem letu rešili. Manj bo zraven primaknila tudi občina, tako bo storitev za občane znašala 4,90 evra.

Po drugi strani pa bo občina Zagorje subvencionirala pomoč ostarelim in bolnim občanom s 24-urno pomočjo preko SOS klica na daljavo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mladoletnik iz Hrastnika pobegnil od doma, a so ga policist izsledili

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi: - v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in lahkimi telesnimi...
X