11.6 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoZasavska poslanka osumljena kaznivih dejanj

Zasavska poslanka osumljena kaznivih dejanj

Zaradi suma poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja ter ponareditve poslovnih listin ljubljansko okrožno tožilstvo zahteva sodno preiskavo zoper nekdanjo direktorico Centra za socialno delo Trbovlje, zdaj zasavsko poslanko SMC Ireno Grošelj Košnik.

Trboveljski center za socialno delo se je znašel pod drobnogledom kriminalistov marca 2016, ko je izredna revizija poslovanja Ministrstva za delo odkrila številne nepravilnosti pri najemanju kreditov in (ne)plačevanju prispevkov za socialno varnost zaposlenih na CSD Trbovlje. Več TUKAJ.

Vsem trem grozi zaporna kazen

Grošelj Košnikovi grozi zaporna kazen od enega do osem let za poneverbo in neupravičeno uporabo tujega premoženja ter od enega do osem let za kaznivo dejanje oškodovanja javnih sredstev, za ponarejanje poslovnih listin pa je predpisana zaporna kazen do dve leti.

Po besedah višje državne tožilke, začasne vodje državnega tožilstva v Ljubljani Katjuše Čeferin tožilstvo zahteva preiskavo za še dve osebi, Natašo Pavlovič, nekdanjo v. d. direktorice ter nekdanjo računovodkinjo Natašo Perme Guzej zaradi kaznivega dejanja kršitve temeljnih pravic iz delovnega razmerja in kaznivega dejanja nevestnega dela. Za prvo očitano kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen do tri leta, za drugo pa denarna ali zaporna kazen do tri leta.

Čeferinova s podatkom, ali je bil že izdan sklep o sodni preiskavi, ne razpolaga.

SORODNI ČLANKI:

Kazensko ovadena, a vseeno “potegnila” že 130.000 evrov

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...