-- OGLAŠEVANJE --

Kazensko ovadena, a vseeno “potegnila” že 130.000 evrov

-- OGLAŠEVANJE --

Poslanka Stranke modernega centra, Trboveljčanka Irena Grošelj Košnik, ki se spretno izogiba temam povezanim z lokalnim centrom za socialno delo je iz državnega proračuna odkar je nastopila mandat poslanke dobila že skoraj 130.000 evrov. Gre za seštevek njenih bruto plač, ali je dobila še kakšne druge prejemke, pa odgovora nismo dobili.

Plače trboveljske poslanke

Leto 2014 20.250,63 EUR
Leto 2015 48.780,23 EUR
Leto 2016 47.000,20 EUR
Leto 2017 12.271,11 EUR

Vir: Državni zbor RS

Poslanka, ki je v lanskem letu v povprečju na mesec prejela skoraj 4.000 evrov bruto plače, kljub ovadbi nemoteno opravlja svoje delo. Še več, glede na to, da v SMC na vprašanja povezana z njenim preteklim delom ne odgovarjajo, lahko sklepamo, da ji kolegi “ščitijo hrbet” – ne glede na vse ostalo.

Lani decembra so na ljubljanskem tožilstvu prejeli kazensko ovadbo zoper treh oseb, med njimi tudi nekdanje direktorice CSD Trbovlje Irene Grošelj Košnik.

Kaj o tem misli njen “šef” premier Miro Cerar? “Ali bo poslanka svojo funkcijo opravljala nemoteno, vse do konca mandata, kljub ovadbi podani na tožilstvo” smo prosili Roka Kuneja iz poslanske skupine SMC – naj na naša vprašanja odgovarja predsednik vlade – a je naša elektronska vprašanja prezrl. Po kakšnem tednu, smo ga nanje zopet opozorili, a smo ponovno naleteli na ignoranco.

Začaran krog ali “skrijmo jo do volitev”?

Izsek elektronskih dopisovanj …

Na uradu Informacijske pooblaščenke so nam povedali, da poslanskim skupinam ni treba odgovarjati po Zakonu o medijih in naj se obrnemo na Urad vlade za komuniciranje ali na Državni zbor. To smo storili, že na samem začetku, tam so nas usmerili na poslansko skupino iz Državnega zbora pa so nam poslali le podatke o plačah Grošelj Košnikove, za odgovor na zgornje vprašanje pa so nas znova usmerili na poslansko skupino.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --