5.8 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoZasavje (v pogovorih) že bliže navezavi na avtocesto

Zasavje (v pogovorih) že bliže navezavi na avtocesto

V trboveljskih občinskih prostorih se je v začetku tega tedna sestala deseterica predstavnikov domačih lokalnih skupnosti in predstavniki državnih organov, ki so razpravljali o morebitnih spremembah prostorskih aktov, s katerimi bi v prostor umestili navezavo Zasavja na avtocesto. Na tehtnico so postavili pripravo Regionalnega prostorskega načrta in pripravo Državnega prostorskega načrta – vse v smeri, da se Zasavje naveže na avtocesto.

Delovno srečanje je prineslo konstruktivne debate in izmenjavo informacij, na podlagi katerih se bodo izoblikovale usmeritve za nadaljnje korake v smeri izgradnje predora. Formalni sklep, sprejet na sestanku navezave Zasavja na A1, je ta, da so se župani občin Prebold, Hrastnik in Trbovlje strinjali, da bi se, v kolikor bi bilo to mogoče, nadaljnji postopki vodili v smeri umestitve Zasavja na avtocesto preko državnega prostorskega načrta in ne regionalnega, kot je bilo sprva načrtovano.

Županja Trbovelj Jasna Gabrič ob tem dodaja: »Ta sprememba ne bi bistveno podaljšala postopkov, gre samo za to, da bi izvedbo projekta v celoti prevzela država, vse tri občine pa bi pri tem konstruktivno sodelovale. Seveda morajo biti najprej izpeljani določeni postopki, s katerimi bi se prižgala zelena luč, da projekt nadaljujemo kot državni prostorski načrt.«

Foto: Občina Trbovlje

Navzoči so bili predstavniki Ministrstva za infrastrukturo, Ministrstva za okolje in prostor, Direkcije za infrastrukturo, Družbe za razvoj infrastrukture ter predstavniki Občine Prebold, Občine Hrastnik in vodstvo ter strokovni sodelavci Občine Trbovlje.

Predstavniki Ministrstva za okolje in prostor (MOP) so bili na sestanek povabljeni, da »dodatno pojasnijo možne postopke za umeščanje ceste v prostor,« je odgovorila Služba za odnose z javnostmi MOP.

SORODNI ČLANKI:

Zasavski korak do avtoceste

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...