-- OGLAŠEVANJE --

Zasavčani so rekli štirikrat za

V nedeljo se je Slovenija odločala o štirih referendumskih vprašanjih. Najbolj tesni so bili izidi pri vprašanju gojenja in posedovanja konoplje za omejeno osebno rast. Najbolj prepričani za so bili na skupnem Hrastniško - Trboveljskem volišču.

-- OGLAŠEVANJE --

Po 99,98 odstotkov vseh preštetih glasov se je Slovenija odločila za pravico do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja – evtanazija, za uvedbo preferenčnega glasu pri volitvah poslank in poslancev v Državni zbor Republike Slovenije, za gojenje in predelovanje konoplje v medicinske namene in za gojenje in predelovanje konoplje za omejeno osebno rabo.

Slovenija Hrastnik-Trbovlje Zagorje Litija
Evtanazija 54,9 67,1 57,8 51,1
Preferenčni glas 70,8 78,1 73,3 67,4
Konoplja – medicinski nameni 66,6 74,4 69,2 64,4
Konoplja – osebna raba 51,6 59 52,9 50,5

Delež glasov ZA, vir: Državna volilna komisija

Večina volivcev zasavskih občin je na vseh štirih referendumskih glasovnicah obkrožilo besedo “za”. Vidna pa je razlika med mnenjem prebivalcev Trbovelj, Hrastnika in Zagorja ter Litijanov. Najmanj prepričani so bili Litijani, malo bolj Zagorjani, na volišču Hrastnik – Trbovlje so volivci najbolj jasno izrazili svoj glas za.

V Zasavju za Svobodo, izstopajo “rumeni” Litijani

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

GLASUJTE: Ali smo Zasavci nogometni navijači ali nas to ne zanima?

Zanima nas, ali boste spremljali tekmo prvenstva med Slovenijo in Anglijo, ki bo odločala o prihodnosti domačih navijačev?
-- OGLAŠEVANJE --