12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoZagorska vrba 'pod nož'

Zagorska vrba ‘pod nož’

Zagorska vrba žalujka na skrajnem robu parka dr. Janeza Drnovška bi zaradi svoje višine in teže lahko postala nevarna mimoidočim, zato bodo arboristi predvidoma v tem tednu razbremenili njen vrh.

“Vrbe se dobro obraščajo, zato napovedujejo, da bomo v njeni senci lahko posedeli že v prihodnjem letu,” pravijo na občini Zagorje.

Meritve pokazale razkrojeno lesno tkivo

Na vrbi so novembra izvedli meritev z rezistografom. Po podatkih arborista Vasje Dornika iz Arboretuma Volčji Potok so meritve pokazale močno razkrojeno lesno tkivo ali duplino v deblu. Tudi meritvi višje na deblu sta pokazali razkrojeno lesno tkivo v začetni fazi: “V kolikor se drevo želi obdržati, je treba nujno izvesti zmanjšanje krošnje, tako da se zmanjša teža in zniža višina zdravega vrha.” Arboristični ukrep je treba izvajati na vsaki 2 leti poleg tega pa še merjenje z rezistografom.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...