-- OGLAŠEVANJE --

Zagorje do igrišča za odbojko na mivki, Hrastnik si želi plezališča v bunkerju

Zasavskim občinam, tako kot tudi ostalim, je na voljo državni denar za športno infrastrukturo. Dobrih 32 milijonov evrov je razpisalo gospodarsko ministrstvo, mi pa so preverili, ali so "naši" že pripravljeni.

-- OGLAŠEVANJE --

Igrišče za odbojko na mivki

Da si želijo popestriti nabor možnih športnih aktivnosti v Evroparku, so sporočili iz Občine Zagorje. Na razpis Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport bodo prijavili projekt postavitev igrišča za odbojko na mivki, ki bo, je povedal župan Matjaž Švagan, dodatno obogatila ponudbo aktivnosti v parku. “S pred nedavno postavljenimi novimi javnimi sanitarijami, urejenimi potmi, možnosti nakupa pijač in prigrizkov, pumptrackom, gorsko kolesarskim parkom Cilenca Trails, ladijco Argonavtek, novim hotelom za čebele, igrali za otroke s posebnimi potrebami, nogometnim igriščem in urejenim zeliščnim vrtom tete Johance, bi izgradnja igrišča za odbojko na mivki dodatno obogatila ponudbo športne aktivnosti v parku,” je pojasnil. Poudaril je tudi, da bi se na igrišču lahko odvijali turnirji in tekmovanja v tej športni disciplini, ki bi privabili navijače in športne navdušence iz različnih krajev. Vrednost naložbe je okoli 82 tisočakov, zajema pa igriščno mrežo, pitnik, koš za smeti in klopi za gledalce. Urejena bo tudi razsvetljava, rezervacija igrišča pa bo mogoča preko aplikacije.

Obnova obstoječe športne dvorane

Na športni razpis ministrstva se bo Občina Litija letos prijavila s projektom zamenjave športnega poda v že obstoječi Športni dvorani Litija. Strošek izvedbe vseh del in dobave nove opreme ocenjujejo na približno 350.000 evrov. “Za potrebe prijave na razpis mora občina predhodno izdelati ustrezno investicijsko dokumentacijo in zagotoviti lastni delež sredstev, pričakovan delež sofinanciranja iz države glede na določene pogoje v javnem razpisu pa znaša 100.000 evrov, kar je sorazmerno malo oziroma manj od pričakovanj občine,” je poudaril litijski župan Franci Rokavec.

Predlogi še v razvoju

Iz Občine Trbovlje so nam sporočili, da v teh dneh preučujejo besedilo razpisa in bo zato več znanega v prihodnjih dneh. Vsekakor imajo predloge, kaj vse bi na razpis želeli prijaviti, pravijo. Spogledujejo se z ureditvijo rekreacijskih površin na Ojstrem – Kipe.

Tudi predstavniki občine Radeče bodo na razpis prijavili svojo idejo. “Dokumentacija je še v pripravi, zato se še nismo odločili, kateri projekt bomo prijavili. Sem pa zadovoljen, da se vrstijo tovrstni razpisi, saj lahko občine s tem izboljšujejo pogoje za izvajanje športne dejavnosti,” je povedal župan Tomaž Režun.

Različne ideje, prijava pa na naslednji razpis

V letošnjem letu se na omenjeni razpis ne bodo prijavili, pravijo v Hrastniku. Pojasnili so, da so bili uspešni pri prijavi projekta izgradnje pumptracka, ki je že v uporabi. Trenutno izdelujejo dokumentacijo za tri projekte, ki jih bodo na ustrezne razpise prijavili šele naslednje leto. “V načrtu je zamenjava parketa v športni dvorani na Dolu, ureditev manjše dvorane pod isto športno dvorano in postavitev pokritega plezališča v hrastniškem bunkerju,” je napovedal hrastniški župan, Marko Funkl.

Še letos gradnja odbojkarskega igrišča na mivki

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --