19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoZačenja se sojenje nekdanjemu zagorskemu zdravniku

Začenja se sojenje nekdanjemu zagorskemu zdravniku

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se danes začne predobravnavni narok za Franca Grošlja, nekdanjega zagorskega zdravnika in še tri soobtožene v primeru množičnega predpisovanja psihoaktivnih zdravil.

Grozi mu do 12 let zaporne kazni

Franc Grošelj

Grošlja obtožnica bremeni kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog. Zoper tri fizične osebe, šlo naj bi za njegove bolnike-odvisnike, pa so vložili obtožnico zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s temi drogami. Če bodo spoznani za krive, Grošlju grozi zaporna kazen od enega do 12 let, ostalim trem pa od enega do deset let zapora.

Trboveljski policisti so na podlagi informacij občanov, ki so policiste opozorili na zlorabo izdajanja in preprodaje belih receptov konec leta 2013 pričeli z zbiranje obvestil. Na belih, torej samoplačniških receptih, so bila predpisana psihoaktivna zdravila. Omenjene recepte so pacienti dobili v eni od zdravstvenih ustanov na območju Zasavja in to pri enem in istem zdravniku.

V enem letu kar 993 belih receptov

Število receptov za psihoaktivna zdravila, ki naj bi jih izdal Grošelj, je krepko presegalo državno povprečje države. Leta 2013 je bilo to povprečje 4 beli recepti na zdravnika, medtem ko jih je Grošelj tistega leta izdal kar 993. V letih 2012, 2013 in 2014 je Grošelj enemu od pacientov predpisal 34.150 tablet.

Po ugotovitvah policije so bile tablete, ki so jih bolniki-osumljenci dobili na recept, namenjene nadaljnji prodaji. Grošelj je že nekaj tednov po razkritju afere vrnil zdravniško licenco za delo na področju splošne medicine.

SORODNI ČLANKI:

Zdravniku 5 do 50 evrov za recept

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...