3.9 C
Trbovlje
sreda, 29. novembra 2023
ZON.si1+1=2Preobrat: Vrtec Hrastnik NI dobil novega ravnatelja

Preobrat: Vrtec Hrastnik NI dobil novega ravnatelja

Če je kazalo, da bo Vrtec Hrastnik v kratkem dobil ravnatelja – primerna sta bila namreč dva moška kandidata, o katerih smo poročali pred tednom dni – se je zgodil preobrat. Kandidat, ki ga je podprl vzgojiteljski zbor je odstopil, drugega kandidata pa svet zavoda ni potrdil. 

V začetku šolskega leta je Vrtec Hrastnik, po odstopu ravnateljice Mojce Perič, objavil razpis za ravnatelja. Prijavila sta se dva kandidata, oba z izpolnjenimi zahtevanimi pogoji. Vzgojiteljski zbor se je odločil za Luko Starleta iz Šmartnega pri Litiji, ta pa je med postopkom od prijave odstopil. Svet zavoda nadalje drugega kandidata Jerneja Jakoba na seji ni potrdil kot novega ravnatelja.

Predsednica Sveta zavoda Vrtca Hrastnik Jelena Kladnik je za naš portal povedala, da so se člani sveta odločili, da kandidata ne bodo potrdili, saj ta ni dobil podpore na vzgojiteljskem zboru. Torej kljub pozitivnemu mnenju ustanovitelja in ustreznim pogojem obeh kandidatov je Vrtec Hrastnik še vedno brez novega vodje.

Je pa ob tem Kladnik še dodala, da je trenutna ravnateljica sprejela da bo v vrtcu še ostala do zaključka novega razpisa. Nov razpis bo objavljen konec tega meseca, zaradi dolgotrajnih postopkov pa predvidoma do marca prihodnje leto novega ravnatelja ali ravnateljice Vrtec Hrastnik še ne bo imel.

Po dolgih letih ženskega vodenja, za ravnatelja vrtca dva moška kandidata

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...