-- OGLAŠEVANJE --

VIDEO: Trboveljski potapljači do Titove ladje

-- OGLAŠEVANJE --

6 članov potapljaškega društva Trbovlje se je v sredini julija potopilo vse do Titovega Visa. Poveljniško ladjo, ki je bila nekoč last Tita so ob zvokih godbe na pihala s 40 kilogrami eksploziva potopili v bližini Kamenjaka v občini Medulin.

Raj za potapljače – so želeli poustvariti Medulinski svetniki in s tem privabiti več turistov. Na globini 30 metrov počiva 58 metrov dolga in 8,7 metrov široka ladja in čaka raziskovalce.

Trboveljčani so se v globinah morja v Medulinu potapljali dobro uro. Dogodivščino nam je opisal Simon Las: “Za potop smo se odločili predvsem zaradi “zgodovinske” vrednosti, pa tudi zato, ker je ladja bila potopljena konec maja in še ni poraščena, tako, da ko si na njej imaš res lepo predstavo …” pripoveduje trboveljski potapljač. “Sam sem si pod vodo kar vizualiziral slike, dogodke, ki so se odvijali na njej skozi čas” je dodal in zagotovil, da jim čez kakšno leto dve, ko bo ladja vsa poraščena ne uide še kakšen spust v morske globine.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Soseda sta se tako sprla, da je posegla policija

PP Zagorje ob Savi: - v petek so obravnavali spor med partnerjema v zasebnem prostoru. Policisti so po vseh zbranih obvestilih kršiteljema izrekli globo. - Spor...
-- OGLAŠEVANJE --