5.5 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoVIDEO: Takole bo videti železniška postaja v Zagorju

VIDEO: Takole bo videti železniška postaja v Zagorju

Posodobitev čaka železniške postaje v Zasavju in kot prva na vrsti naj bi v letu 2022 bila v Zagorju. Kakšna bo prenova na koncu, najdete v spodnjem videu. 

V letih 2022 do 2025 naj bi nadgradili železniške postaje v vseh štirih zasavskih občinah. Na železniški postaji Zagorje je predvidena gradnja izvennivojskega dostopa na peron, sporočajo z infrastrukturnega ministrstva. Poleg gradnje nadhoda je predvidena tudi nova peronska infrastruktura, ki bo vključevala nadstreške, ureditev čakalnice, sanitarij, ureditev ustreznih površin za parkiranje na območju železniške postaje in vzpostavitev P+R sistema.

“Z gradnjo začnemo v februarju 2022, vrednost del je cca 13 milijonov evrov” pravi minister Jernej Vrtovec, ki je navrgel še, da se postaja v Litiji projektira gradnja tam pa naj bi se pričela leta 2023. Leto kasneje sledita še postaji v Trbovljah in Hrastniku. “Prevoz z vlakom bo tako iz Zasavja postal bolj privlačen,” zaključi Vrtovec.

Gradnja na litijski postaji, kot še predstavijo na ministrstvu, vključuje tudi slepi tir in dva nova pokrita otočna perona za potrebe ustavljanja primestnih potniških vlakov. Previdena je tudi ureditev obstoječega podhoda z vgradnjo dvigal in dostopom na peron za funkcionalno ovirane in invalidne osebe. Zgradili naj bi tudi nove sanitarije ter uredili nadstrešnice pred postajnim poslopjem.

 

SORODNI ČLANKI:

Prva prenova na zagorski železniški, nadhod za pešce tudi v Hrastniku in Trbovljah

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...