-0.8 C
Trbovlje
sreda, 29. novembra 2023
ZON.siAktualnoVIDEO: Kaj razkriva forenzično poročilo komunale? Ima prednost stranka ali interesi Trbovelj?

VIDEO: Kaj razkriva forenzično poročilo komunale? Ima prednost stranka ali interesi Trbovelj?

Edina zasavska občina, v kateri aktualni župan, natančneje županja Jasna Gabrič, ne kandidira vnovič. Tako se odpira enakovredna možnost šestim kandidatom, da zasedejo župansko mesto. Na odru Mladinskega centra Trbovlje smo včeraj gostili 5 kandidatov, Jože Pustoslemšek je izostal zaradi bolezni. 

In smo vprašali kandidate: “Se zgodi, da stranka na nacionalnem nivoju zagovarja nekaj, kar bi bilo za Zasavje ali natančneje Trbovlje lahko škodljivo. Bi se – odpovedali članstvu stranke, da bi zagovarjali lokalna prepričanja?” Nekateri odgovori so res presenetili …

Trije kandidati so letos že poskusili na volitvah, in sicer državnozborskih. Največ glasov, med omenjenimi, je pod okriljem SDS spomladi prejela Patricija Gorenc, ki je tudi edina ženska kandidatka v treh zasavskih občinah.

Kandidat SD, ki je svojo kampanjo poimenoval Kumeratšaft Zoran Poznič je obljubil, da bo poročilo poslovanja komunale, ki je zaenkrat javnosti skrito, po volitvah – znano občankam in občanom. Enako pravi tudi Dejan Debelić, kandidat Gibanja Svobode, ki je ocenil idejo o gradnjo novega plinskega bloka na območju nekdanje termoelektrarne kot dobro, sploh v smislu rezerve, “kajti ne smemo si privoščiti, da imamo izpade.” Da v dani situaciji drugače kot obratovanje plinskih blokov na fosilna goriva ne gre, je sprejel tudi Primož Siter, član Levice, a ob tem dodal, da v prihodnosti “moramo kot človeštvo fosilna goriva kot vreči na smetišče zgodovine.”

Tudi o koloniji Njiva je tekla beseda. Sploh, ker bi jo eni podrli, drugi pa na tem območju, že pred stoletji predvidenem centru, vidijo trboveljsko stičišče novega in starega. Kdo zastopa kakšno mnenje – si poglejte na posnetku.

Še vedno Trbovlje štejejo največ brezposelnih v Zasavju, večja težava pa je razkorak med zaposlovalci in brezposelnimi. Da bi bilo nujno združiti moči zasavskih srednjih šol, je prepričan Drago Kočar, ki zastopa barve NSi in zadeve premakniti v terciarno izobraževanje. Strinjala se je tudi Patricija Gorenc in opomnila večjo moč, s sodelovanjem vseh zasavskih občin. Da potekajo tudi že konkretni dogovori, smo slišali …več na VIDEU soočenja iz Trbovelj. Tokrat so na soočenju dobili priložnost tudi mladi, v imenu katerih je Tinkara Vizovišek kandidatom zastavila vprašanji. Kje čevelj žuli “tamlade”, izveste na posnetku.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...