19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualno"Velikokrat smo že bežali pred objestnimi vozniki ..."

“Velikokrat smo že bežali pred objestnimi vozniki …”

Skozi Izlake dnevno preko 6000 avtomobilov! Takšen je namreč šokanten podatek, ki ga je razkril zagorski župan Matjaž Švagan. Če se je pred leti dnevno skozi Izlake peljalo okrog 800 avtomobilov, se danes ta številka giblje med 6000 in 6500.

Promet, ki ga je, kot kaže, vse več pa pušča svoje posledice – PM10, hrup, nevarnost … Pred kratkim nam je pisal Izlačan, ki ga resno skrbi divjanje skozi Izlake. Poročali smo že, da se je hitrosti mimo šole na Izlakah, sodeč po podatkih na merilnih zmanjšala. To pa očitno ne velja za križišče pri trgovini Tuš, nasproti blokov, nam pove zaskrbljen Miloš Pistotnik: “Velikokrat smo že bežali pred objestnimi vozniki, saj bi nas podrli”. Še bolj nevarni pa so tisti, nadaljuje naš sogovornik, ki, da jim ni treba ustavljati na prehodu, prehitevajo kar po levi strani “otočka” v smeri proti Trojanam.

Podprli izgradnjo tunela

Prav iz tega razloga je župan pozval občinske svetnike naj podprejo izgradnjo predora z izhodom v Prebold in pa izgradnjo ceste Hrastnik – Zidani Most. Svetniki so z glasovanjem podprli oba projekta.

Izgradnja takšne prometne povezave bi Trbovlje navezala na avtocesto A1 (Ljubljana – Maribor). Dvokilometrski predor do Prebolda bi sprostil promet na lokalnih cestah, hkrati pa bi to za Zasavje pomenilo večje možnosti za razvoj regije, je še dodal Švagan.

Vpogled v tretjo razvojno os

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...